Aastal 2012 sai Kanadas elav Steve Jenkins telefonikõne sõbralt, kes pakkus talle minisea adopteerimise võimalust. Kuigi Steve teadis, et tema elukaaslane Derek ei oleks sellest vaimustuses, otsustas ta siiski sea võtta, mõeldes, et hakkab ise tema eest hoolt kandma. See otsus muutis aga paari elu oluliselt.

Esther muutis perekonna elu oluliselt, ta tõi tähtsa sõnumi ja temast sai täieõiguslik pereliige.

Esmalt selgus, et „minist“ on asi kaugel: Steve’i ja Derek’it tüssati ning nad adopteerisid tegelikult täissuuruses sea. Kolme aastaga kasvas Esther 600 naela kaaluvaks loomaks. Et siga vajas ka kõvasti rohkem ruumi, otsustasid Steve ja Derek soetada talumajapidamise ning avasid farmiloomade varjupaiga Happily Ever Esther Farm Sanctuary. Varjupaigas kannavad nad hoolt nii Estheri kui ka mitmete teiste farmiloomade eest.

Estherist endast on saanud tõeline sotsiaalmeediastaar, keda jälgib Instagramis 485 000 inimest, Facebook’is lausa üle 1,4 miljoni kasutaja. Steve ja Derek postitavad kontodele pilte Estheri igapäevast ja tegemistest. Põhimõtteliselt on Estherist saanud pere suur lemmik, keda võiks võrrelda koera või kassiga – omanikud armastavad Estherit väga ning siga on täieõiguslik pereliige.

Esther pühad tulevad uhked

Esther veedab jõulud oma hubases kodus, mida jagab Steve’i ja Derekuga ning teiste loomadega. Tuppa tuuakse jõulupuu, see ehitakse ära ning ka Estherit ootavad jõulukingitused. Sageli panevad omanikud Estheri advendiajal ka temaatiliselt riidesse: nii on Esther kandnud muuhulgas päkapikumütsi, jõulukuuse välimusega peakatteid ja põnevaid loomadele mõeldud rõivaid. Estheri jõulupostitustega soovivad Steve ja Derek juhtida tähelepanu loomade olukorrale ja muuta inimesi ja ühiskonda teadlikumaks loomatööstuses elavate loomade kannatustest. Steve’i ja Dereki suurimaks jõulusooviks on, et ka teistele põllumajanduses ja loomatööstuses kasvatatavatele loomadele langeks osaks sama hell ja hooliv kohtlemine ja suhtumine nagu temale – seast lemmikule. Just tänu Estherile otsustasid Steve ja Derek muuta oma suhtumist ja toidulauda ning valisid veganluse. Nõnda on nende majapidamises jõululaud kaetud maitsvate taimsete roogadega.

Pühadeaeg on teadupärast see periood, mil üha rohkem mõeldakse pidulaua katmise ja toiduretseptide peale. Kahjuks on jõuluaeg loomade jaoks üks vägivaldsemaid, sest just siis teeb lihatoodete müük hüppe. Üha enam on hakanud eelistama hoopis taimseid roogi. Inimesed on teadlikumad ja saadaval on palju põnevaid ja maitsvaid alternatiive, millega oma pühadelauda ja ka igapäevast toidulauda katta.

Estheri tegemiste kohta saad lisa vaadata nii sotsiaalmeediast kui ka tema ametlikult kodulehelt.