Kuna loomakese käitumine oli pisut ebaharilik, sõitis Eesti Metsloomaühingu Tallinna piirkonnajuht Merilin asja lähemalt uurima. Sinna jõudnud, oli mäger ikka samas kohas ja pikutas. Kui Merilin hakkas vaikselt loomakese ümber toimetama ja puulehti eemale lükkama, ehmus mäger ja ajas oma pea kiiresti püsti. Ta püüdis eemale koperdada, kuid midagi oli valesti. Loomake oli küll energiline, kuid lonkas silmnähtavalt.

Merilin püüdis mägra kahvaga kinni ja loomake transporditi Loomade Kiirabi Kliinikusse. Esmase vaatluse käigus selgus, et tegemist oli 9 kilogrammi kaaluva vanema mägrahärraga. Tehti ka röntgenpilt, mis jalgade ega selgroovigastust ei näidanud, kuid leiti sabaluumurd. Arstid kahtlustavad ka kopsupõletikku või -turset ning ei ole välistatud, et loomake on autolt löögi saanud.

Mäger sai esmased ravimid peale, edasise raviplaani kaasa ja läks kliinikust otse Paide piirkonnajuhi Virge juurde hoiukodusse. Seal taastub ta spetsiaalses välipuuris. Virge sõnul on mägral valida lausa kahe aseme vahel, nii saab ta otsustada, kumb koht parasjagu parem tundub. Ka toidupoolis sai pealinnast kaasa ostetud.

Esialgse plaani järgi läbib mägrahärra 10-päevase ravikuuri. Eesti Metsloomaühing hoiab huvilisi mägra käekäiguga kursis. Ravikuuri lõppedes hinnatakse loomakese seisundit ning pannakse paika aeg, mil ta taas loodusesse lastakse.

Eesti Metsloomaühing palub kaasaelajate abi mägra transpordi, kliinikuarvete, ravimite ja toidukulude katmisel! Kui Sinul on võimalik seda vahvat mägrahärrat aidata, saad teha annetuse Eesti Metsloomaühingu kontole EE952200221067573100, lisades selgitusse "Saku mäger" või helistades ühingu annetustelefonidele: 9009933 (5€) või 9009955 (25€). Pane tähele, et helistades tuleb kogu tekst ära kuulata, sest muidu annetust ei toimu.

Mägrahärra on Sinu panuse eest kindlasti tänulik!