Kaks teismelist poissi olid parasjagu Sydney lähistel korssiratastega ringi sõitmas, kui nad äkitselt ebatavalist vaatepilti märkasid. Kinni pidades ja asja lähemalt uurima minnes, leidsid nad enda eest südantlõhestava vaatepildi.

19-aastased Jack Donnelly ja Nick Heath märkasid hädist kängurut, kes oli ringi hulkudes õnnetult mudasse kinni jäänud. Kaelani mudas, hirmunud ja suurest rabelemisest kurnatud loom sealt iseseisvalt enam välja ei saanud. Ta oli jõuetu ja kisas hädiselt. Keegi ei olnud teda märganud ja need kaks teismelist olid tema ainsaks lootuseks. Poisid hindasid kiirelt olukorra üle kiirustasid koju, et haarata vajalik varustus. Seejärel tormasid nad kängurule appi.

Nick sidus jämeda köie ümber oma keskkoha ja tormas mudasse. Jack haaras samal ajal köie teisest otsast, jäi maapinnale ja hoidis Nicki köit kindlalt kinni.

Känguru oli ärev ja rahmeldas, kuid rahunes kohe, kui Nick ta mudast kätte sai. Poisid arvasid, et ju oli känguru janune ja parasjagu vett otsimas, kui ta mudasse kinni jäi. “Känguru elu oli meile oluline, mistõttu tormasime teda päästma," sõnasid poisid hiljem.

Loom oli ilma toidu ja joogiveeta pikalt mudas kinni olnud ning oli selge, et ta vajas professionaalide abi. Känguru kätte saanud, võtsid poisid viivitamatult metsloomade päästeorganisatsiooniga ühendust.

Kohale sõitnud päästjad puhastasid looma mudast ja andsid talle kiiresti vajalikke toitaineid, et veepuudusest tingitud kurnatust ravida. “Ta oli täielikult paksu saviga kaetud, alajahtunud ja surmväsinud,” kirjeldas päästeorganisatsioon looma seisundit ja lisas, et õnneks läheb tal nüüd palju paremini. Igaks juhuks on ta siiski hetkel veel organisatsiooni hoole all.

Allikas: The Dodo