Võru maakonnas asuv Alaveski loomapark on seal toimetanud juba 90ndate lõpust saadik. Alguse sai kõik metssigadest, kuid selle 20 aasta jooksul on park kasvanud palju suuremaks ja metssigade asemel näeb seal palju teisi mets- ja koduloomi. Võru poole sõites tasub Alaveski loomapargist kindlasti läbi astuda, seda juba sellepärast, et sealne pererahvas on äärmiselt külalislahke ja oskab iga looma kohta huvitavaid lugusid rääkida.

Parki peab ülal kolmeliikmeline perekond, kes on kohe kindlasti südamega asja juures. Ka paljud hätta sattunud metsloomad on nende käest abi saanud. Alaveski loomapark on olnud ajutiseks peatuspaigaks nii mõnelegi Eesti Metsloomaühingu poolt päästetud loomale. Loomapargis on neid, kes lastakse loodusesse tagasi, kuid on ka püsielanikke, kes loomapargi mugavat ja turvalist elu naudivad - ei ohusta seal ju neid mitte keegi ja ka toit on kohapeal olemas.

Alaveski loomapargis saab näha ka pruunkarusid, kes oma pead siis põõsastest välja tõstavad, kui külastaja autoga loomapargi hoovile sõidab. Harry, Mõmsik ja kolm poega paistavad olevat oma eluga rahul.

Võimalikult looduslähedases keskkonnas tervitavad külastajat veel ümisejad, hirved, kitsed, põdrad, mets- ja kodulinnud, ümisejad, tuhkrud, rebased jne. Loomi on palju! Ka ilvesed on loomapargis olemas, kuid nemad end igaühele ei näita. See, kes ilvesega kohtub, on väljavalitu!