Veebruaris 15-aastaseks saav india emalõvi Tori käis kolmapäeval tervisekontrollis. Eaka, kuid sellegipoolest ohtliku kiskja läbivaatus toimus mõistagi üldanesteesias. Loomaarstid võtsid lõvilt vajalikud bioproovid, DNA proovi, kuulasid südant, mõõtsid vererõhku-pikkust-kaalu, puhastasid kõrvad, vaatasid üle kihvad ja purihambad ning lõikasid küüniseidki.

Lõvi Tori pidi tervisekontrolli läbima üldnarkoosis

Kui looduses elavad lõvid u 10–14-aastaseks, siis loomaaedades, kus neid ei ohusta nälg (ka mitte kõrge vanuse tõttu karjast väljaheitmise puhul), konkurents, küttimine ja elupaikade hävimine, on aasia lõvide keskmiseks elueaks tubli 15–20 aastat. Nii nagu inimestel, esineb kõrges eas loomadelgi rohkem terviseriske. Üle keskea kaslaste sagedasemaks tervisemureks on probleemid seede-, eritus-, ringe- ja suguelundkonnaga.

Lõvi Tori muud näitajad on normi piires, kuid vererõhk ning maksa ja kõhunäärme markerid olid tavapärasest kõrgemad. Tänu sellele teadmisele saab loomaaed loodetavasti ennetada tervisemurede süvenemist ning pöörata rohkem tähelepanu sobilikule toitumiskavale ja ravile.