2010. aasta veebruaris tappis üle 5 tonni kaaluv mõõkvaal nimega Tilikum 40-aastase Orlando SeaWorldi treeneri Dawn Brancheau. Ta vedas treeneri keset esinemist jõuliselt vee alla.
Rünnak oli hai poolt väga vägivaldne ja verine.

Dawn oli selles maailmas üks parimaid ja kogenumaid treenereid, kes sai hakkama iga loomaga. Ta oli südamlik ja hooliv. Siiani on hämmastuseks, kuidas niivõrd vägivaldne rünnak juhtuda sai.

2009. aasta veebruaris tappis isane šimpans Charla Nashi. Charla oli tema hooldaja sõber. Šimpans ründas Charlat väga vägivaldselt põhjustades talle silmade kaotuse ning kahjustades rängalt nii nina, näopiirkonda kui ka käsi. Šimpans, kes oli varasemalt esinenud ka erinevates teleseriaalides ja reklaamides, tulistati kohapeal Connecticuti politsei poolt surnuks.

2008. aasta aprillis tappis treenitud grislikaru Rocky Stephan Milleri. See 5-aastane karu oli välja õpetatud kogenud treeneritega maadlema, kuid ettearvamatu karu hammustas sel korral Millerit kõrri. Intsident juhtus Californias Big Bear järve kaldal, kus toimusid parasjagu promovideo võtted. Stephan Miller suri koheselt.

2007. aasta detsembris põgenes 4-aastane Siberi tiiger San Francisco loomaaia puurist. Ta tappis ühe teismelise ning vigastas õnnetuse käigus veel kahte noorukit. Intsident juhtus jõululaupäeva pärastlõunal.

2003. aasta oktoobris said Alaskal Katmai rahvuspargis surma karude käitumisele spetsialiseerunud fanaatik Timothy Treadwell ja tema elukaaslane, kes olid rahvusparki külastanud järjest juba 13 hooaega. Nad tapeti ning hiljem ka osaliselt söödi grislikarude poolt.

Allikas: time.com