Floridas Tampa Bays asub hättasattunud metsloomade päästmise ja ravimisega tegelev keskus, kuhu sattus ka kiirtee ääres haledalt nutnud saarmapoeg.

Varjupaigas hoolitsetakse tema eest igati ja tal on tekkinud isegi kogu mänguasjadest, mis talle on soetatud. Tal on palju plüüsmänguasju, mille hulgas on enamasti pehmed saarmad ning need meeldivad saarmapojale eriti. Portaalile The Dodo intervjuu andnud saarmapoja hooldaja Kris Porteri sõnul algul loomake kaisutab neid, seejärel aga lihtsalt uputab oma veekaussi.

"Kui Põhja-Ameerika jõesaarmad on tavaliselt üsna kehva iseloomuga ning võivad olla ka riukalikud, siis see viienädalane saarmahakatis on ingel, mis ingel," räägib Kris, kes pole oma 35-aastase tööpraktika jooksul kohanud armsamat saarmast kui see olend. Enamasti kippuvat saarmad käsi hammustama, kuid see saarmahakatis tahab pidevalt mängida. Ja kuidas olekski üldse võimalik sellisele armsale olendile ära öelda.

Saarmapoja temperamendi põhjal otsustades on ta võib-olla varem inimeste juures elanud ja on ehk inimestega harjunudki. Teine võimalus on, et tegemist on lihtsalt liiga inimsõbraliku eksemplariga. Juhul, kui saarmapoeg ongi liiga hea iseloomuga ja liiga leebe, siis vabadusse teda lasta ei saa, sest tema sõbralikkus võib talle vabas looduses kätte maksta. Sellisel juhul saab ta endale koduks mõne akvaariumi või looduskeskuse. Siis pannakse talle ka nimi.