Rebased vabastati tänu sellele, et karusloomakasvatajad plaanisid oma farmid sulgeda, sest need ei olnud enam piisavalt tulusad. 174 rebast lasti hetkel budistliku puukooli aeda, kuid see jääb nende ajutiseks pelgupaigaks, kuni päästjad ehitavad neile Hiinas spetsiaalse ja suure aediku. Loomade päästja Karen Giffordi sõnul vabasas Hiina rebased loomaaktivist Bohe. Üheskoos tehakse tööd ka selle nimel, et päästa koerad riigi koeralihafarmidest.

Farmis kasvatatud rebased on kohapeal aretatud, nii et nad „sünnivad kevadel ja nülitakse talvel”, nagu Gifford Facebookis paljastas. „See on kahtlemata õudusttekitav.“ Kuna loomad pole metsikud, ei saa neid loodusesse lasta. Nad ei jää seal ellu. Selle asemel antakse rebastele varjupaik, kus nad saavad oma ülejäänud elupäevad veeta.

174 rebast laaditi veoautodele ja transporditi budistlikusse Jilini puukooli Mudanjiangis, Hiinas. Aeda jõudes lasti nad vabadusse. Gifford jagas talle videoid ja fotosid sellest, kuidas rebased elus esimest korda puuridest välja lasti. Kas sa kujutad ette, mida nad tunda võisid, tehes oma elu esimesi samme kindal maapinnal.

Ühes videos on näha ka Buddha munka, kes põlvitab äsja vabastatud rebaste keskel.

Gifford kirjutas: „Rõõmupisarad! Heldeke küll! Kas võite seda ette kujutada? Nad sünnivad kevadel ja nülitakse talvel! Aga tänu Bohe’ile ja ta toetajatele Hiinas ja ka minu toetajatele siin, on need rebased väljaspool ohtu ning neid toidetakse kogu ülejäänud elu! Need toredad olendid saavad nüüd joosta, mängida ja elada.“

Hetkel palub Gifford abi, et koguda rebastele koeratoidu ostmiseks raha.

Allikas: reshareworthy.com