Esialgu arvasid teadlased, et leitud luud ja hambad kuuluvad teisele dinosauruseliigile ehk troodonitele. Tegemist on samuti kahel jalal liikunud dinosaurustega, kes elasid Põhja-Ameerikas ligi 76 miljonit aastat tagasi ja keda peetakse üheks kõige nutikamaks dinosauruseliigiks.

Palentoloogid otsustasid avastatud liigi nimeks panna albertavenator curriei. Nimi on osaliselt ausutusavaldus ka tunnustatud Kanada teadlasele Dr Philip Curriele. Spetsialistide sõnul on tegemist väga haruldase leiuga ja nad on õnnelikud, et säilmed olid uurimiseks piisavalt terved ja sisaldasid uut informatsiooni. Uurimisprojekti juht lisab, et nad loodavad tulevikus veel sama liigi säilmeid leida, mille põhjal saaks liigi skeleti kokku panna.

Arvatakse, et avastatud liigi esindaja oli rumalam kui troodon. Samas on kõik järeldused tehtud vaid üksikute luukildude ja pealuu põhjal. Teadlased on kindlad, et Põhja-Ameerika on piirkond, kus leidub veel erinevaid liike, mida seni pole avastatud. Näiteks on leitud erinevaid luutükke, mis võivad kuuluda mõnele seni avastamata liigile, ent see pole veel piisav materjal, et suuremat pilti kokku panna.

Allikas: iflscience.com