Eelmise nädala alguses kirjutasime Divast, oravatüdrukust, kes Eesti Metsloomaühingu vabatahtliku juures pojad ilmale tõi. Nüüdseks on tema 21-päevastele oravabeebidele lisandunud veel kolm kasulast, kes on hetkel umbes 11-päevased.

Metsloomaühing teatab Facebookis: "Meil kõigil oli peale pingelist pöidlahoidmist väga rõõmustav kuulda, et Diva võttis võõrad pojad omaks ja hakkas neid imetama, kuid hoolimata sellest on kurb mõelda, et üks oravaema jäi inimese teadmatuse tõttu ilma oma pesakonnast.

Nimelt võttis inimene oma suvilas alla lindude pesakasti, et seda hiljem kodus puhastada enne, kui keegi sinna elama asub. Koju jõudes ja pesakasti lahti võttes, pudenes sealt välja hunnik karvu ja lisaks sellele veel kolm vastsündinud oravabeebit. Kuigi vastavalt meilt saadud juhistele pandi pesakast taas kokku ja kiirustati tagasi suvilasse seda üles panema, siis aja möödudes tuli ema küll tagasi, kuid oma poegade juurde enam minna ei julgenud. Kriitiline hetk pisikeste oravate jaoks hakkas lähenema ja nende aeg hakkas otsa lõppema, alajahtumine ja nälg oleksid teinud oma töö. Seega palusime inimesel taas pesakast alla võtta ja kiiresti Merilini ja Diva juurde sõita.
Õnneks anti nendele oravapoegadele uus võimalus. Diva rammusa piima ja emaliku hoole abil on neil võimalus suureks kasvada."

Siinkohal paluB ühing inimesi: ärge võtke sel kevadel enam pesakaste maha!
Kui pesakast jäi puhastamata, siis las sel aastal nii jääbki, sest head teha püüdes võid kogemata ühele pesakonnale tahtmatult väga palju kahju teha.
Kevad saabus varakult, lindudel ja loomadel on juba pojad ning võib juhtuda, et nad on valinud enda koduks just teie aias oleva pesakasti.