"Vaesekene, nii haige ja õnnetu. Ei ole kerge olla metsloom." See oli Minnesota metsloomade kaitsega tegeleva organisatsiooni sõnum, kui äärelinnast leiti hulkumas ekstreemselt kõhn, surmasuus olev loom. Algul arvati, et see, vaid mõned kuud vana ja väeti loom on rebane.

Selleks ajaks kui päästjad kõne peale kohale jõudsid, õnnestus noorel loomaksesel põgeneda, kuid ta saadi õigepea kätte. Lähemal vaatlemisel tegi päästeorganisatsioon kindlaks, et tegu on hoopiski koiotiga.


"Ta oli nii väsinud," rääkis Wildwoodsi tegevdirektor Fazard Farr, kes päästeoperatsioonil osales. "Ta ei olnud võimeline vastu hakkama. Kui ma ta kinni sain, siis ei proovinud ta isegi hammustada."

See noor koiott suutis vaid vaevu kõndida. Ta oli parasiitide tõttu kaotanud ka 70 protsenti oma kasukast. "Nakatunud loomad on liiga jõuetud, et jahti pidada ja sageli surevad nad nälga või olematu karva tõttu ei suuda nad talve üle elada.

Hetkel on kutsikas Wildwoodsi organisatsiooni hoole all vaikselt jõudu kogumas, Tal on küll veel pikk teekond minna, kuni ta lõpuks loodusesse tagasi lastakse, kuid ta kogub vaikselt jõudu.

Allikas: The Dodo