Nugisepojad

Virgel on kogemusi väga paljude erinevate loomadega. Ta on tihtilugu pidanud hoolt kandma pisikeste jänese- või oravapoegade eest. Nende üles kasvatamine on tema sõnul lihtne, kuid nugisepoegadega on lugu hoopis teine. Need häälekad loomakesed nõuavad põetajalt palju tähelepanu ja panevad tema kannatuse korralikult proovile. Virgel on olnud tükk tegemist, et nugistele asendusema mängida.

Paar päeva tagasi Rakvere kandist maja lammutamise käigus leitud nugisepojad on vaid nädalavanused. Poegade silmad-kõrvad on veel kinni. Nad kaaluvad pisut üle 100 grammi. Hiljuti said nugisepojad omale uue kasuema. MTÜ Kassivari emakass Mäura võttis lapsed oma hoole alla.

Tutvumine võttis küll aega ja pusimist oli palju, kuid emakass võttis lapsed omaks. Ka poegadel võttis pisut aega, et imemisega harjuda ja piim kätte saada, kuid nüüd on esimene öö möödas ja poegadel läheb Virge sõnul hästi.

Nugisepojad peavad veel tublisti kosuma, enne kui nad tagasi loodusesse lastakse. Millal see juhtub, ei oska Virge veel öelda. Kõik sõltub sellest, kuidas nad inimestest võõrduvad. Nugis on kiskja ja et looduses ellu jääda, peavad pisikesed pojad õppima ka saaklooma murdma.