Eesti Metsloomaühing soovib head uue elu algust kahele koos kasvanud rebasekutsikale.
Põlva kutsikas leiti koos vennaga, mõlemad olid väga kehvas seisus. Teed vabatahtliku Virge juurde Paidesse alustasid kutsikad koos, elusana kohale jõudis kahjuks vaid üks. Põlva seisund oli samuti väga kriitiline, tema silmad olid juba pahupidi ja keha loid. Virge kartis halvimat, ent kutsika silmis oli tahtejõud ja kaks päeva füsioloogilise lahuse süstimist turgutas ta õnneks siiski elule.

Rebasekutsikas

Koerus emata ringi liikuvatest rebasekutsikatest saabus metsloomaühingule info juba päev enne kutsika leidmist. Kuna ühingu prioriteet ei ole mitte kokku korjata kõik kutsikad vaid kindlasti veenduda, et ehk siiski on ema olemas, lasi Virge teavitajal rebaseema saabumist oodata. Õhtu saabudes korjas ema oma kutsikad kokku, jättes maha ühe alajahtunud ja ilmselt pesakonna kõige nõrgema poja. Vabatahtlik Liina, läks rebasekutsikale pimedas taskulambiga järele. Kutsikas ei osutanud mingit vastupanu, lebas maas ja isegi ei urisenud.

Rebasekutsikad

Koeru toimetati samuti Virge hoole alla, kus pärast paaripäevast turgutamist sai malbest abitust kutsikast väga aktiivne ja kuri tegelane. Just selline, nagu üks õige rebasekutsikas olema peab. Ta oli väga kange iseloomuga ja kõige kauneima kasukaga väike rebane, keda Virge näinud on.

Põlva ja Koeru tutvustamine võttis väga kaua aega. Tuli veenduda,et nad teineteisele viga ei teeks. Lõpuks see siiski õnnestus ja suurde välipuuri kolisid nad juba koos.

Rebasekutsikas

Põlva on iseloomult tõeline boss, väga uudishimulik ja julge. Koeru seevastu on väga alalhoidlik, ettevaatlik ja hoiab tahaplaanile.
Rebaste iseloomud paistavad välja ka vabastamise videol, Põlva ikka ees ja uudistades, Koeru tuhatnelja kiiresti metsa poole.

Mõlemad rebased jätsid Virge südamesse kustumatu jälje. Olgugi,et hüvasti jätmiseks ei vaadatud kordagi tagasi

Rebasekutsikas