Eesti Metsloomaühing sai teate Türilt, Piiumetsa külast, kus kanakull oli murdnud teavitaja õuel kuke, ise aga teadmata põhjustel uimaselt maha istuma jäänud. Väliseid vigastusi linnul ei olnud ja järgmisel päeval oli ta juba veidi tigedam, aga ära ei lennanud ta endiselt.

Teavitaja toimetas kanakulli Paidesse, vabatahtlik Virge hoole alla toibuma. Pärast tõsist kukepoksi oli lind nii enda kui ka kuke verega kaetud, verd leidus ka tema ninas.

Peale suuremat pesu, sai kanakull endale jala ümber rõnga. Rõngastaja sõnul on see kõige suuremate jalgadega emane kanakull, keda ta näinud on, kuigi tema kaaluks oli 920grammi, mida pole täiskasvanud linnu kohta kuigi palju.

Õnneks oligi väike turgutamine, pesu ja rahulik puhkus kõik, mida lind vajas, et taas vabadusse lennata. Vabastatud ei saanud lind kergema kaalu tõttu siiski mitte leiukohta, vaid lauda juurde, et tal oleks esialgu lihtsam oma kõhtu täita.

Kanakulli Virge juurde toimetanud pererahvas oli aga väga õnnetu, sest vaid kuu tagasi viis rebane nende kahest kukest ühe ja nüüd langes kulli saagiks ka viimane. Tänutäheks kanakulli aitamise eest kingib Eesti metsloomaühing perele uue kuke.