"1.september on nii tähtis päev, et isegi pisike jänes ei suutnud otsustad, kas jääda Paide Lasteaeda või minna Paide Hillar Hanssoo Põhikooli. Segaduses jänes tõttas siiski kooli, kuid viimasel hetkel mõtles siiski ringi, et ikka Paide lasteaias oli palju mugavam ja mõnusam elu ning keeras siis ikkagi uuesti ringi. Siis aga proovis end tagasi keerata, kuid avastas, et ta on end sinna täiesti sõlme keeranud," kirjeldas Eesti Metsloomaühingu Järvamaa piirkonna juht Virge Võsujalg, kellel tuli loomale appi minna.

Esmalt avastas hätta sattunud ja kõva kisa teinud looma siiski mööduja, kes sellest Eesti Metsloomaühingule teada andis. "Ees ootas mind ennast sõlme keeranud jänes, kes karjus nagu siga, kes aia vahele kinni oli jäänu ning muidugi veel teataja ja kaks töömeest, kes pidasid plaani aeda puruks lõikama asuda," rääkis ta. "Kogu see olukord oli nagu ühes korralikus õudusfilmist. Tuul sahistab puudelt lehti, hakkas sadama uduvihma, pea kohale tulid tiirutama varesed, kes andsid üksteisele märku, et seal all on söök, ja siis veel verine jänes ise, kes kohutavalt karjus."

Abistajaid nähes sattus jänes veel rohkem paanikasse ning hakkas hullupööra rabelema, mispeale Virge võttis vastu otsuse aia lõhkumise asemel loom rahulikult lahti harutada. "Ühesõnaga, see kõik käis mul nii kähku, et mehed jäid nõutult sinna nii, justkui ma oleks kübarast jänesed välja tõmmanud!"

Elu jooksul tuhandeid metsloomi ravinud ja aidanud naine viis jänese ruttu koju, sulges verejooksu ja puhastas haava. Jälginud veel järgmisel päevalgi, et loom paraneb, saatis ta haavikuemanda lõpuks loodusesse tagasi. "Nii suur poeg oleks lihtsalt vangistuses stressi surnud," selgitas ta, lisades, et jänesepojal on põhjust lisaks tarkusepäevale ka teist sünnipäeva tähistada.