Kui Eesti metsloomaühingu esindaja Katrin Idla oravapoegadele eile järele sõitis, oli leitud veel üks poeg ehk kokku neli oravapoissi. "Pereisa oli kiiruga valmis meisterdanud puuri ning pannud oravatele ka mõnusa pesakarbi, kus oravad veidigi sooja said. Olla nähtud veel ka viiendat oravapoega, kes oli neist kõige krapsakam ning keda kinni võtta ei saadud," kirjutatakse postituses.

Oktoobrikuus leida väikseid oravapoegasid, kes kaalusid pelgalt 50 grammi, on erakordne. Eesti metsloomaühing möönab, et ei oska öelda, kas tegu oli noore ja kogenematu oravaemmega või siis oli nende oravapoegade emaga midagi juhtunud, et pojad üksi jäid. "Üks on täiesti selge - neil ei oleks olnud mitte mingisugust võimalust iseseisvalt ellu jääda ning see hooliv Nõmme pere tegi ainuõige otsuse pojad üles korjata, sooja panna ja abi otsida," kiidab Eesti metsloomaühing.

Pärast mõningat turgutust sõidutasid Katrin ja Marek oravapojad eile metsloomaühingu Järvamaa hoiukodusse Virge Võsujala juurde, kes nad hilisõhtul üle võttis. "Kuna oravapojad on väga nälginud, siis tuleb esimestel päevadel neid iga mõne tunni tagant, korraga väikeste kogustega toita ning soojas hoida. Tegemist on alles oravapiima joovate oravatega, kes ise süüa ei oska," seisab postituses.

Eesti metsloomaühing paneb kõigile südamele, et oravatele ei tohi anda lehmapiima, vaid spetsiaalset piimasegu, mida ühing ostab Ameerika Ühendriikidest. Lisaks tuleb olla tähelepanelik, et oravapoegade toit oleks kehasoe.

"Seoses sellise erakorralise leiuga paneme kõigile südamele, et kui te peaksite märkama praegu väikeseid oravapoegasid, kes kuskil maas kössitavad, siis tuleb nad sooja tõsta ning meile teatada," möönab Eesti metsloomaühing.

Oravate aitamist saate kõik toetada annetusega meie kontole:
Eesti Metsloomaühing, EE952200221067573100 Swedbank, selgituseks: oravapoegade talvitumise toetus.