Kakaduu Larry

Texase elanik Kevin Butler oli suur NBA kuulsuse Larry Birdi fänn, kelle järgi sai nime ka Butleri kakaduu. Larry oli omanikule väga pühendunud ja kui 2001 aastal Butleri koju sisse murti, püüdis truu kakaduu mõrvareid nokaga rünnates eemale peletada, saades ise surmavaid haavu. Üks mõrvaritest, Daniel Torres, eitas oma osalust mõrvatöös senikaua, kuni südistajad esitasid kohtuprotsessil linnu nokalt võetud DNA proovi, mis kinnitas Torrese osalust mõrvatöös. Torres sai eluaegse vanglakaristuse.

Koer Chief

Seattle linnas leiti elukaaslastest paar koos koeraga jõhkralt tapetuna. Perekond oli langenud sissetungi ohvriks. Kahtlusaluste, Ken Leuluaialii and George Tuilefano süüdimõistmisel sai määravaks koera veri, mida leiti mõrva uurimise ajal süüaluste riietelt. Süüdistaja Tim Bradshaw sõnul oli koer kõige olulisem põhitunnistaja. Iroonia seisnes ainult selles, et koer ei ole suuteline rääkima, isegi kui ta kohtuprotsessi ajal oleks elus olnud.

Kaks kassi

kui loomapoe omanik Lori Auker 1989. aasta mais kaduma läks, arvas tema perekond hulleimat. Peale pea kolm nädalat kestnud otsinguid Lori surnukeha leiti. Politsei keskendus kuriteo lahendamisel Lori abikaasale, Robert Aukerile, kellest Lori oli võõrandunud, kuid kes jälitas Lorit enne viimase surma. Kuriteo toimepanemisel oli Auker kasutanud oma autot, kust leiti Lori kahele kassile kuulnud karvu, mis Aukeri lõpuks ka reetsid. Lisaks kandis Auker Lori kadumise päeval oma käe ümber meditsiinilist toestajat, mille küljes olid samuti mõned kassikarvad. Auker mõisteti kuriteos süüdi. 

Papagoi Hira

Papagoi oli ainus tunnistaja Neelam Sharma mõrvas 2014. aasta veebruaris. Ohvri lesk Vijay Sharma ei osanud kuidagi politseid vihjetega abistada kui ühtäkki tema naise vend märkas, et papagoi Hira ärritus silmnähtavalt iga kord, kui neile tuli külla sugulane Ashutosh, või muutus papagoi ärevaks ainuüksi siis, kui Ashutoshi vestluses nimetati. Vijay informeeris sellest politseid ja Ashutosh tunnistas röövmõrva üles.
Politsei on hiljem linnu olulist rolli röövmõrva lahendamisel eitanud, öeldes, et pigem oli see seletamatu hammustusjälg Ashutoshi kehal, mis suunas tähelepanu just temale. 

Tundmatu rohutirts

Mitte küll lemmikloom, kuid mõrvajuhtumi lahendamisel oli abiks temagi. 1985. aastal toimus USAs, Texase osariigis mõrv. Ohvri riietelt leiti rohutirts, kellel puudus üks jalg. Ühe kahtlusaluse riiete lähemal uurimisel selgus, et tema pükse küljes oli putukajalg. Kohtuekspert M. Lee Goff sobitas üksiku putukajala leitud rohutirtsule ja jalg sobis! Süüalune sai oma teenitud karistuse.