Jõehobud

Seksuaalselt erutunud isased jõehobud annavad endast kõik, et võistleda emaste jõehobude tähelepanu pärast. Selleks, et  emaste pilku püüda, teevad isased jõehobud midagi õige kummalist - nimelt urineerides või suuremat häda tehes, keerutavad nad oma saba nii hoogsalt, et selle abil oma väljaheiteid kauge kaarega enda ümbrusse pritsida. 

Lutikad  

Lutikaid ei armasta eriti keegi ning nende veider sekselu on veel üks põhjus nende tüütute vereimejate vihkamiseks. Armuasjades pole neil üldse mingit kannatust. Selles asemel, et romantilist eelmängu nautida, torkab isane lutikas emast otse kõhtu ja laseb oma seemne sõna otsese mõttes otse emase sisemusse. 

Palvetajaritsikad

Armastuse võib teinekord sõna otses mõttes panna pead kaotama. Peale sulnist pulmatantsu lööb emane palevetajaritsikas isase pikali, nii, et tollel jalad taeva poole jäävad ja ootab, et viimane teda viljastaks. Aga nälja korral võib emane ritsikas isase pea hoopis otsast ära näksata. Niiet mõnikord võib armastus viia nii pea kui elu! 

Lameussid

Lameussid on hermafrodiid ehk mõlemasoolised. See tähedab, et uss võib paaritumise asjal täita nii mehe kui naise rolli, kuid millegipärast eelistavad lameussid olla pigem isase rollis. Selle asemel, et osi diplomaatiliselt vahetada või mängida mängu kivi-paber-käärid, asuvad nad hoopis võitlusse. See isend, kes esimesena noataolise peenisega torgata saab, saab spermakoguse endale. Seega kaotaja on see, keda viljastatakse. 

Meduusid

Meduuside seksuaalkäitumine paistab olevat olnud inspiratsiooniks populaase kohtinguäpi Tinder loojatele. Meduusipaarid ujuvad küll ükseisest mööda, aga kokku ei saa. Muidugi ei takista see tühine asjaolu neid väikeseid meduuse tegemast. Viljastamise protsess näeb välja nii, et emased ujuvad läbi isaste poolt vette pihustatud spermapilve. 

Meduus