Loomulikult on kõik need pildid südantlõhestavalt armsad, kuid nende taga peitub palju enamat. Miks need loomad sõbrunesid? Mõned neist, nagu lõvid, koerad ja elevandid, on tuntud tugevate sotsiaalsete suhete või isegi võrgustike moodustamise poolest looduses. Oma praidi või karja puudumisel on loogiline, et nad otsivad sotsiaalseid suhteid väljaspool oma liiki. Teised, eraklikumad loomad, võivad sõlmida vanema-lapse sarnaseid suhteid loomadega, kellega nad koos aega veedavad või keda kasvatada aitasid, eriti kui nende oma vanemaid enam pole.

Ükskõik milline põhjus ka poleks, näitavad sellised ebatavalised sõprussuhted, et loomad võivad olla emotsionaalselt palju keerukad, kui paljud meist usuvad. Ja võib-olla polegi need sõprused nii ebatavalised!

1. Aafrika elevant Bubbles ja must labradori retriiver Bella

Hoolimata suurest erinevusest kasvus, on elevant Bubbles ja must labrador Bella saanud suurteks sõpradeks. Bubbles toodi Ameerika Ühendriikides asuvasse safari-looduskaitsealale pärast seda, kui ta päästeti Aafrikas elevandiluud jahtivate salaküttide käest, samas kui Bella jättis maha üks pargitöötaja. Nad on kahekesi koos suurepärased, eriti siis, kui Bella kasutab Bubblesit sukeldumislauana!

2. Kaelkirjak Bea ja jaanalind Wilma

Bea ja Wilma on saanud suurteks sõpradeks, veetes aega USA-s Busch Gardensis. Nad jagavad suurt 65-aakrist tarandikku, nii et nad pole sunnitud koos olema – nad teevad seda täiesti vabatahtlikult.

3. Koer Tinni ja rebane Sniffer


Koer Tinni ja metsik rebane Sniffer on olnud parimad sõbrad sellest ajast saadik, kui kohtusid Norra metsades. Tinni omanik Torgeir Berge teeb kõik, mida suudab, et sammu pidada ja metsas mängivat paari pildistada.

4. Koer Torque ja öökull Shrek


Torque lapsendas kakutibu Shreki, kui oli ise kõigest kuus kuud vana. Shrek võeti ema hoole alt ära, kuna talitajad kartsid, et ta võib pojad stressis olles ära süüa. Nüüd läheb tal väga hästi ja neist kahest on saanud lahutamatud semud.

5. Labradori retriiver Fred ja pardipoeg Dennis

Pardipoeg Dennise jaoks näis olukord süngena, kui rebane ta ema maha murdis. Kuid labrador Fred ja tema omanik Jeremy leidsid Dennise ja päästsid ta ära. Dennis ja Fred on sellest ajast saadik sõbrad olnud. Fredil on ilmselt suur süda, sest see pole tal esimene kord orvu eest hoolt kanda – ükskord lapsendas ta ka hirvevasika.

6. Kana nimega Mabel ja kutsikad

Jalavigastuse tõttu toidulauale sattumisest päästetud Mable leidis uue elu mõtte, kui ta oma omanike koju koliti – kutsikad! Mingil põhjusel meeldib aastavanusel kanal kutsikaid soojas hoida, samas kui nende ema eelistab hoovi.

7. Koer Milo ja lõvi Bonedigger

Pisike taksikoer Milo võttis lõvikutsika Bonediggeri oma tiiva all, kui avastati, et lõvi põeb luuhaigust, mis ta invaliidiks muutis. Viis aastat hiljem on 255 kg kaaluv lõvi endiselt 5-kilose taksi ja ta kahe kaaslase, Bulleti ja Angeliga, parimad sõbrad.

8. Kass ja rebane


Seda veidrat paar nähti Türgis Vani järve kaldal kalurite läheduses mängimas. Nende kohta pole palju enamat teada, kui et nad on väga armsad ja väga mängulised.

9. Uskumatu kolmik - Shere Khan, Baloo ja Leo


Lugu tiiger Shere Khanist, karu Baloost ja lõvi Leost on tõeliselt liigutav. Kõik kolm päästeti uimastikaupmehe käest, kes nendega väga julmalt käitus. Balool ümber olnud traksid olid tema naha sisse kasvanud ning aja jooksul loomale tohutut valu ja põletikku põhjustanud, mistõttu vajab Baloo nüüd isegi operatsiooni. Omanik polnud kunagi vaevunud karu trakse reguleerima. Piinade tõttu, mis nad koos läbi on elanud, on kolm sõpra nüüd lahutamatud. Nad on Ameerika Ühendriikide Noa laeva loomade varjupaiga hoole all.

10. Metssiga Mani ja koer Candy


Metssea põrsas Manni leiti nälginuna Edela-Saksamaa põllult ja Dahlhausi perekond viis ta endale koju. Kui teda tutvustati peres elavale Jack Russelli terjerile Candyle, klappisid need kaks omavahel esimesest silmapilgust. Kuuldavasti paraneb Manni hästi ja jääb kas pere juurde või kolib loodusparki.

11. Gepard Kasi ja labradori koer Mtani


Kasi ja Mtani kasvasid koos Bush Gardensis USA-s. Lapsepõlves oli nende ebaharilikku sõprust tõeline rõõm jälgida. Kuid noorukieas hakkas Kasi Mtanist eemalduma ja rohkem huvituma emastest geparditest naaberaedikus. Ehkki Kasi veedab nüüd pikemalt aega teiste gepardite seltskonnas, on need kaks endiselt head sõbrad.

12. Orangutan Suryia ja hagijas Roscoe


Suryia ja Roscoe elavad koos Ameerika Ühendriikide haruldaste ja ohustatud liikide kaitsealas. Kuigi orangutangid on ohustatud, on koerad seda kindlasti vähem. Kuid Roscoe on elanud temaga koos sellest ajast, kui Suryiale ja tema talitajatele nende koju järgnes. Kuna tundus, et muud kodu tal pole, jäigi ta Suryia juurde ja nad on sellest ajast alates olnud suurepärased sõbrad.

13. Taani dogi Kate ja hirv Pippin


Hoolitsev dogi Kate lapsendas hirvebeebi Pippini. Nad olid lapsepõlve ajal suurepärased sõbrad, kuid täiskasvanuks saades kolis Pippini metsa, et seal omaenda hirvepere üles kasvatada. Pippin külastab aeg-ajalt siiani Kate’i ja tema omanikku Isobeli.

Allikas: boredpanda.com