1. Sul on vähem vaba aega. Mäletad neid laupäevahommikuid kui said kella 11-ni rahulikult magada? Need päevad on möödas. Ole valmis varakult ärakama, sest koertega tuleb igal hommikul jalutama minna, ilmast hoolimata. Ka kass ei jäta märku andmata, kui toidukass tema meelest juba liiga kaua on tühi olnud.

2. Kui sul väga elav sotsiaalelu või tihe töögraafik, siis tuleb mõningaid mööndusi teha. Sinu lemmik ei taha pikki päevi üksinda kodus olla. Sul tuleb tema jaoks olemas olla või leida keegi, kes on nõus teda sinu äraolekul lõbustama. Vahel aga juhtub sedagi, et mõni lõbus õhtu tuleb vahel vahele jätta, sest loom on haige või vajab seltsi.

3. Muutud kehaliselt aktiivsemaks. Arvesta, et kui sinu ellu tuleb koer, siis sinu elustiil muutub. Koeraomanikud liiguvad rohkem, viibivad rohkem värskes õhus ja seeläbi kulutavad rohkem jonnakaid kilokaloreid. Kui sa varem eriline spordilemb ei olnud, võid nüüd end leida poes mugavaid dresse ja sportlikke jalanõusid valimas, sest koeraga välja minnes end teksadesse ja kontorikingadesse mahutada on väga tüütu.

4. Lisaks paraneb sinu üldine tervis ja meeleolu. Lemmikloom maandab stressi ja kassid suudavad näiteks isegi haigusi ravida. Lemmikloom mõjub üldiselt tervistavalt - väheneb südamehaiguste risk ning alaneb vererõhk.

5. Kui sa varem pole kellegi eest vastutanud, siis nüüd on sul keegi, kelle elu on sinu kätes. Kuna loom ise endale süüa hankida ei saa, oled sina tema varustaja ja hooldaja. Seega on lemmikloomad väga head distsipliinikoolitajad. Ehkki loom nõuab hoolt, tähelepanu ja omajagu rahalisi väljaminekuidki, on alati hea teada, et sul on keegi, kes sind alati koju ootab!

6. Sul jääb vähem raha enda peale kulutamiseks. Lemmiklooma pidamine võib olla üsna kulukas, sest loomulikult ostad talle parimat ja kvaliteetsemat toitu, hooldusvahendeid ja mänguasju. Ka loomaarsti külastusele kulub omajagu, sest nii nagu inimese puhul, tuleb ka looma tervisel korrapäraselt silm peal hoida.

Seetõttu tuleks enne lemmiklooma võtmist rahulikult läbi mõelda, kas sa ikka saad loomale kõike võimaldada või peaksid lemmiku võtmisega veel veidi ootama. Kui sa ise võid veel kolm päeva enne palgapäeva vee ja leiva peal elada, siis loom niimoodi ei saa.