Nende meel on muutlik nagu Eestimaa ilm

Tuleb ju tuttav ette olukord, kus kass ukse juures istudes õue küsib, aga kui talle uks avada, siis ta nuusutab korraks õhku, vaatab ta nõutu näoga otsa, keerab end ringi ja tuleb tuppa tagasi. Naistega on samamoodi - nad nagu teaksid, mida nad tahavad, aga tegelikult päris ei tea ka.


Kassid on ettearvamatud ja naised samuti

Lähened oma kallile kaasale tordi ja roosiga, aga ta põrnitseb sind tigedalt käed puusas või ei suhtle üldse. Põhjus, mida ta sulle avaldanud pole on tegelikult selles, et sa eelmisel õhtul suhtlesid liiga sõbralikult tema sõbrannaga. Kui nüüd siinkohal tõmmata paralleel kassi käitumisega, siis temal ei pea turtsumiseks isegi põhjust olema - piisab sellest, kui sa valel hetkel teda kõhu alt sügad.

Nad ootavad, et sa täidaks iga nende soovi

Loomulikult tuleb soove osata lugeda nende silmadest.

Nad on ilusad ja lummavad

Ilusad näojooned, mandlikujulised silmad, graatsia - kassidel on ilusate naistega palju ühist. Kass võib sulle pikalt, pikalt otsa vaadata ilma, et oma silmi sinult ära pööraks ning see pilk võib olla lausa hüpnotiseeriv. Samamoodi võib ka ilusa naise silmadesse ära uppuda. Ja see lummav graatsilisus ja alati kontrollitud kehahoid. Olete näinud ühtegi enesest lugupidavat kassi, kes istub esikäpad sissepoole? Tundub nagu nad oleks koos emapiimaga omastanud ka käitumisõpiku juhendid.

Nad on osavad manipuleerijad

Teate ju küll seda "olen nii väike ja abitu" pilku ja volksuvaid ripsmeid, mis seda looritavad. Kassidel on samuti see kunst käpas, aga veidi teistmoodi. Ta käib ümber sinu jalgade ja näub haledalt nagu poleks vähemalt kuu aega süüa saanud, mis sest, et ta toidukass on täis. Võib-olla ta tahab seda pehmet kanapala, mis on sinu külmkapi ülemisel riiulil, aga võib-olla ei taha ka. (vaata ka esimest punkti).

Nad on hea mulje jätmise meistrid

Ehk olete kogenud situatsiooni, kus teie juures hakkab käima kass. Kodutust ja veidi rääbakast loomast hakkab teil loomulikult hale. Annate talle head-paremat oma külmkapist ning märkate, et järgmisel päeval on ta tagasi ja ülejärgmiselgi. Mis edasi juhtub? Enne kui arugi saate, on ta teid ümber oma karvase käpa mässinud ning kolinud teie diivanile ja magab teie patjade vahel. Naistega on umbes samamoodi. Nad kohe oskavad kavalalt oma sooja ja pehme olekuga südamesse pugeda.

Nende ohver pole just meeldiv olla

Öeldakse, et pole hirmsamat asja kui naise viha. Kassid küll oma ohvrite peale vihased ei ole, nendel on lihtsalt looduse poolt sisse kodeeritud saagijahtimise ja -varitsemise instinkt. Aga kui kassi jälgida, on ta oma tegevuses sama kannatlik ja sihikindel nagu vaenlast piirav õel ja kättemaksuhimuline naine.

Nad kulutavad aega, et hea välja näha

See, kui põhjalikult kassid end pesta võivad, on lausa imetlusväärne. Loomulikult on iga hoolitsetud kass teadlik oma heast väljanägemisest ja tema olekust lausa kiirgab rahulolu õnnestunud ilu- ja hooldusprotseduuridest.