Pirge peres on alati koerad tähtsal kohal olnud ja eks sellest tekkis ka soov leida endale kaaslane, kellega jalutamas ning metsas ja maastikul möllamas käia. Koju toodi Ronja. Aktiivne, kindlameelne ja armastav Jack Russelli terjer.

Kui Pirge ja Ronja kohtusid, oli ta umbes 1,5-kuune. Esmalt saadeti talle koerast pilt ja enne koju toomist sai Pirge kutsikat ka mõned korrad vaatamas käia. See ainult kinnitas talle, et Ronja kuulub nende perre.

Suur koer väikese koera kehas

Ronja on ehe terjer. Väga nupukas, kindlameelne, heatujuline ja põikpäine. Alati valmis tegutsema. Ronja ja Pirge on kutsikakoolis käies proovinud ka agility-treeningut, kuid Pirge ettearvamatu graafiku tõttu on Ronjal natukene teistmoodi aktiivne elu.

Russellitel on tore punt, kes käivad kord nädalas koos metsas ühistel jalutuskäikudel. Lisaks korraldab tõuühing aasta ringi erinevaid aktiivseid üritusi, millest Ronja ja Pirge lemmikuks on kevadpäevad, kus saab rebasejooksu harrastada ning teisi ülesandeid lahendada.

Muidugi ei puudu aktiivsetest päevadest ka mõnusad snäkid – anna ainult kätte! Lisaks koertesnäkkidele läheb hästi kaubaks õun.

Peaasi et kaasa saaks. Vahet pole, kuhu

Ronja käpad hakkasid tööl käima juba 2,5-aastaselt. Kohe, kui selgus, et ERRi kollektiiv on väga loomasõbralik ja neid sabadega sõpru telemaja peale ikka jagub. Kui Pirge töötab, siis Ronja jälgib kolleege, kes temaga mängida viitsiksid, muu ei huvita. Paid võid endale jätta. Kui sobivat ohvrit ei leidu, peab Ronja akna peal vahti.

Ronjal ja Pirgel puudub kindel rutiin. Iga päev võib olla väga erinev. Pirge töö viib neid lisaks telemajale erinevatele võtteplatsidele ja stuudiotesse. Tihti on tööpäevad ka nädalavahetustel, õhtuti ja isegi pühadel. Ronjal ei ole ettearvamatu graafiku vastu midagi. Peaasi et kaasa saaks. Vahet pole, kuhu.

Duo käib koos tööl u 80% kordadest. Eks vahel tuleb kodu ka valvata.

Ronja ja teised koerad

Ronjale meeldivad koerad, kes talle ruumi annavad ja seljas ei ela. Isepäisus kehtib koerapreilil ka sõpruse suhtes ning uutele koertele püüab ta üpriski kiirelt selgeks teha, et tema on kunn. Samad reeglid kehtivad nii kodus kui ka tööl ette juhtuvatele karvastele.

Kodus kaisutaja, kontoris peremees

Kui koduseinte vahel on Ronja suur kaisuloom, siis töökas kollektiivis on ta väga valiv, kellega mängib ja kellele tähelepanu pöörab. Ega siis asjata kolleegid põrandal rulli, püksipõlved tolmused ja Ronjat ei nuru, et ta lubaks neil endale pai teha.

Ronja tundub olevat üks suurepärane stressipall, keda on hea väntsutada.

Loe teisi Purina "Käpad tööl" lugusid siit.


Purina "Käpad tööl" programm toetab lemmikute kaasavõtmist kontorisse ja teistesse sobivatesse töökohtadesse. Sellest võidavad kõik, nii inimesed kui ka lemmikud. Purina alustas "Käpad tööl" lugude avaldamist 2014. aastal.

Jaga
Kommentaarid