Kes pole ise varem töötanud kohas, kuhu on lubatud pikaks tööpäevaks kaasa võtta muidu üksi kodus nukrutsevad lemmikloomad, ei mõistagi ilmselt, miks mõned sellisesse võimalusse nõnda kirglikult suhtuvad. Ühelt poolt saab muidugi lemmiku elu rõõmsamaks muuta ja ühildada lõunapausi näiteks jalutuskäiguga koeraga õues, ent kas teadsid, et lemmikloomade kaasamine töökeskkonda muudab ka seal töötavad inimesed oluliselt õnnelikumaks, avatumaks ja efektiivsemaks?

Hiljutised Euroopas ja USA-s läbi viidud uuringud tõestavad, et lemmikloomade tööle kaasa võtmine tõstab töötajate tulemuslikkust ja omavahelist sotsialiseerumist, propageerib töö- ja eraelu tasakaalu, toimib osana töötaja motivatsioonipaketist, alandab stressi, tõstab töötajate moraalitunnetust ning säästab raha lemmikloomahoiult, samal ajal lemmikloomapidamist heaks kiites. Samuti on selgeks saanud lemmikloomade tööle kaasa võtmisega kaasnevad kasutegurid ettevõtetele. Eelkõige loob see ettevõttes sõbraliku atmosfääri. Lemmikloomade tööle kaasa võtmist nähakse privileegi ja hüvena, ettevõte paistab teiste kõrval erilisem, tulevikku suunatud ja inimestekesksem, tõmmates sellega muu hulgas ligi uusi talente.

Uuringud näitavad, et 82 protsenti inimestest tunnevad end teise inimese poole pöördumisel mugavamalt, kui nad on koos koeraga. Lisaks tunnevad inimesed end lemmikloomadega koos olles vähem üksikuna, tõuseb ka enesehinnang ja alaneb stressitase. Lemmikute eest hoolitsemine aitab alandada vererõhku ja kolesteroolitaset ning pikendada eluiga koguni kolme aasta võrra.

Leedu Delfi võttis möödunud aastal osa Purina programmist „Käpad tööl” (ingl „Pets at Work”), mille eesmärk on propageerida lemmikloomade töökeskkonda kaasamisest saadavat kasu. Tulemused olid üle ootuste head: pea sada ettevõtet registreerisid end projektis osalema ja igakuise kajastuse kaudu loeti lemmikloomade tööle kaasa võtmisest ning sellega kaasnevatest plussidest kokku üle miljoni korra.

Käesoleval aastal plaanib samal viisil võtta Purina projektist „Käpad tööl” osa ka Delfi lemmikloomarubriik – ikka selleks, et propageerida lemmikloomade töökeskkonda kaasamisest saadavat kasu ka Eestis ja saada meiegi kodumaale juurde rohkem lemmikloomasõbralikke ettevõtteid ning efektiivseid ja õnnelikke töötajaid. Iga kuu plaanime külastada kaht sellist ettevõtet ja seal end koduselt tundvaid lemmikuid ning avaldada nende inspireerivaid lugusid eeskujuks teistelegi töötajatele ja tööandjatele.

Kui sinu ettevõte on just nii lemmikusõbralik ja valmis saama laiemat kajastust, anna sellest meile märku Delfi lemmikloomarubriigi e-postiaadressil info@lemmikloom.ee.

Kohtumiseni!

Jaga
Kommentaarid