Selle tähtkuju juhitud koer on üks huvitavamaid. Kuni ta pole veel täiearulisteks kasvanud, rahmeldab ja sebib palju, käib kord ühe pereliikme sabas, siis teise - justkui kaaluks ja võrdleks, kes oleks kõige arukam valik.

Kui kodakondsete seas peaks olema muusik või muusikafänn, "kinnistub" koer kindlasti tema juurde, sest Kaalude-koer armastab muusikat ja oskab unisoonis (eriti puhkpillide ja viiuliga) ulguda, kuigi talle pole seda õpetatud. Sealjuures on ta elegantne ja tagasihoidlik, ilus ja väga sõbralik.

Perekonda, kus elab selline koer, toob ta lõõgastavat pingelangust ja ei lase konflikte tülideks paisuda. Isegi roomavad titad tunnetavad tema ehedat heasoovlikkust ega söanda seda elavat mänguasja sabast sikutada.

Koertevõistlusel tõkete ületamiseks või läbi torude roomamiseks pole mõtet teda koolitada - ta pole sportlik ja teda see ei huvita. Põhilised käsud-keelud õpib aga kiiresti kätte ning lugupidavale toonile allub tõrkumatult.

Söögikausis peaks tal olema rohkem kala kui liha, värsket juurvilja ja pidevalt vett - Kaalude-koerad on teistest suuremad "joodikud". Söögilauast mitte vähem ei mõjuta teda valitsev õhkkond - kui see pidevalt elektrist säriseb, võib see tal esile kutsuda neuroose ja neist johtuvalt ka füüsilisi tervisehäireid.

See koer (sageli lõunapoolsete laiuskraadide tõugude esindaja) on üksmeelse, kindla kodukorraga pere koer. Ta on pigem diivanikaunistus kui turvamees, pigem paitamiseks ja musitseerimiseks kui jalgpalliplatsil põnnidega kaasalidumiseks.

Ta elab harmooniliselt Veevalajast või Kaksikutest pererahvaga, temale sobimatud  "karjajuhid" on Kaljukits ja Sõnn.

Hea, kui sa selle koera päris tillukese kutsikana oma hoolde saad, sest see on nii andekas tegelane, et võid ta vaata, et lugema ja trummi lööma õpetada! Ta on üksainus energiapall ja valmis oma energiat innukalt kulutama. Pealegi, kui sa koolitamisega hiljaks jääd või ta sellest hoopis ilma jätad, muutub ta sõnakuulmatuks ja kurjaks. Nii et on sinu valida, kas saad talle parimaks sõbraks või suurimaks vaenlaseks. Kusjuures tee ja aeg armastusest vihkamiseni on Skorpioni-koeral väga lühike, mis aga veelgi ohtlikum - pöördumatu.

Kui arvad, et siiski talle veel midagi jõuga peale suruda saad, koguni füüsilise karistuse hinnaga, siis ole valvas - alandatud Skorpioni-koer on võimeline kätte maksma! Kes temaga aga õigesti ümber käib, õige graafiku põhjal koolitab, saab enesele kaaslase, kelle kiitmiseks ei jätku sõnu. Ta on su ustavaim kaitsja ja parim koduvalvur. Kuna sellel koeral on haruldaselt tundlik haistmismeel ja kõikide teiste tähtkujude koertest laiem aroomide eristamise skaala, on ta maailma parim "komissar Rex".

Just Skorpioni-koerad (sagedamini lambakoerad, labradorid ja retriiverid) on need, kelleta oleks nii mõnigi kuritegu avastamata ja nii mõnigi maailma suurematest kurikaeltest kinni nabimata jäänud. Mõistagi pole see koerteriigi võimas ja keeruline esindaja sobiv kaaslane ei õrnahingelisele vanapreilile ega perele, mille moodustab mitu põlvkonda naisi. Ta vajab maskuliinset juhtimist ja mõlemad pooled on rahul, kui juhiks saab Sõnni, Kaljukitse või Vähi tähtkuju esindaja. Täiesti vale oleks ühendus Amburi või Kaaludega.

Kasvueas on Amburist koer on koertest üks elavamaid, kelmusi täis ja võluvamaid. Mitte ühegi teise tähtkuju koera mälestustepagasis pole täisikka jõudes kirjas nii palju lahtikriibitud tapeete, puruksnäritud susse, ärasöödud huulepulki, tühjakslakutud kreemipurke jms. Võtab üksjagu aega ja vaeva, enne kui sellele suurele vabadusearmastajale rihm kaela saadakse. Aga dressuurile allub ta hästi, sest on nõus õhinaga kõike uut õppima. Väikesetõulist Amburi-koera on reisile lihtsalt lapsemäng kaasa võtta ja ka uude elamispaika kolimise elab see koer pereliikmetest kõige valutumalt üle.

Amburist koer on arukas olend, kel on oma väärikustunne - ta ei võta enam iialgi omaks pahurat inimest, kes on oma õeluse kas või kord välja valanud tema kui väetima peale. Amburi-koer on väga liikuv, armastab suuri avarusi - suvila on tema paradiis, väikekorter vangla, ketivariant pea tõeline surm. Tänu oma püsimatusele ja väsimatusele on ta hasartne ja andekas võistluskoer. Ka kelgurakendis on ta haruldaselt vastupidav, kui on juhtunud Alaskas või Gröönimaal sündima.

Kindlasti on tal seal palju sugulasi, sest meiegi laiuskraadil sündinud Amburi-koerad on tugeva tervisega, menüü suhtes vähenõudlikud ja väga külmakartmatud.

Selline aktiivne ja seltskonda armastav neljajalgne ei sobi seltsiliseks vanematele inimestele ega väga hõivatutele - üksinduses konutamine oleks talle nagu ebaõiglane karistus. Ta on õnnelik peres, kus alati keegi kodus on, kus temaga tegeldakse ja piknikule või staadionile minnes teda maha ei jäeta. Eriti veel siis, kui "karja" juhiks on Skorpion või Lõvi, mitte Kaksikud või Sõnn.