Maolaps on tõeliselt tugev isiksus. Ta on väga aktiivne, teadmishimuline, eksperimenteerib oma mänguasjade, iseenda ja vanematega. Ta on krutskeid täis ja paneb kindlasti nii mõnegi vanema kannatuse proovile. Teravad esemed ja tuli peaksid olema tema eest peidetud ja kättesaamatus kohas, sest ta on väga uudishimulik.

Kool ja õppimine pakuvad maole suurt rõõmu, sest alati on võimalus midagi uut teada saada. Õpetajad võivad nii mõnelegi ebameeldivale küsimusele vastuse võlgu jääda, sest see laps tunneb huvi rohkema kui tähestiku ja korrutustabeli vastu.

Ebaõigluse korral näitab väike madu oma võitlusvalmidust. Ta kaitseb eeskätt oma klassikaaslaste huve ning seetõttu saab temast sageli grupijuht. Selline iseseisev laps saab elus hästi hakkama. Ta on nutikas ja kiire taibuga. Pühendades end täielikult õppimisele, hobidele või mõnele muule ettevõtmisele ja tehes seda kõike alati suure kirega, sirgub temast väga tugev ja läbilöögivõimeline inimene.

Puberteedieas võib tal tekkida probleeme seksuaalsusega, sest madu tahab ka seda valdkonda intensiivselt uurida, kuid ta ei oska selliste uute kogemustega piisavalt ettevaatlikumalt ümber käia.

Kasvades ja arenedes sirgub aga Maost kirglik ja truu partner. Tema tunded on ülimalt intensiivsed ja tema armastus on põhjatu. Ometi avaldab ta oma tundeid viivitades ja kõhklevalt, ta vajab aega. Kui Madu leiab enda kõrvale sobiva kaaslase, peab too olema väga kannatlik ja taluma pinget seni, kuni Madu on endas selgusele jõudnud. Alles siis omandab armastus kirglikud ja isegi ekstaatilised jooned.

Üldiselt sirgub Maost usaldusväärne partner, kord abiellunud, võtab ta abielutõotust väga tõsiselt, kuid probleeme toob endaga kaasa see, et ta kipub partnerit enda omaks pidama ja sellel pinnalt tärkav armukadedus ja liigne kontrollimine võib kooselu ja läbisaamist tumestada. Madu peaks oma partnerile rohkem vabadust andma, muidu muutub armastus ja kirg piinavaks.

Kuna madu hoiab oma tundeid äärmiselt kaua vaos, siis võib see pikapeale tervist kahjustada. Eriti kannatavad magu ja soolestik. Madu peab laskma energial vabalt voolata ja jälgima, et see ei kuhjuks, muidu tekivad pinged.