Väsimatu klatšimoor

Vaevalt leidub kontorit, kust puuduks väsimatu klatšimoor. Ta teab kolleegide eraelu kohta vürtsikaid detaile, mida ta mõnuga teistele edasi jutustab. Klatšimoor suudab piisavalt usaldusväärne välja näha, mis paneb ahastava mure käes kannatavaid töökaaslasi teda naiivselt usaldama. Sellest aga klatšimoor toitubki! Tuleb siiski meeles pidada, et klatšimoorile saladuste rääkimine on lõks, mis võib valusalt kätte maksta — võid kindel olla, et järgmisel päeval on sinu saladus tervele kontorile teada.

Melomaan

Melomaani tunneb ära selle järgi, et tööd tehes põrnitseb ta keskendunult arvutiekraani ning selleks, et lobisevad töökaaslased teda ei häiriks ja ta saaks keskendunult tööd teha, kinnitab ta alati oma pähe kõrvaklapid. Ainus aeg, millal tal kõrvaklappe ei kanna, on lõunapaus. Selleks, et muusika taktis pead õõtsutava melomaaniga kontakti saada, on vaja astuda tema laua juurde ja kätega vehkides märku anda. Teine, veidi lihtsam võimalus on temaga ühendust võtta Skype’i või Facebooki teel.

Meeskonnahing

Tema on kollektiivis see, kellel energiavarud näivad olevad lõputud. Kui sina hommikuti tööle jõudes pooluniselt kohvimasina juurde taarud, et end kange musta joogiga turgutada, on tema sind agaralt tervitamas ja kiidab sind hiljutiste töötulemust eest. Selleks, et meeskonnahingega hästi läbi saada, hinda tema positiivsust ja tunne tema kiituste üle siirast heameelt.

Hapu negativist

Töökeskkonnas on haput negativisti kerge ära tunda. Ta tõrjub eemale kõik kolleegide uuendusmeelsed ideed, sest kardab katsetada uusi asju ning tal on alati varrukast võtta vähemalt kümme põhjendust, miks pole mõtet uuendusi sisse viia, kuigi ise pole proovinudki. Kui hapult negativistilt küsida, miks ta alati nii vastupuiklev on, on tal ka sellisel juhul vastus otsekui varnast võtta — ta väidab end olevat pragmaatiku ja realisti. Juhul, kui mõni uus projekt nässu läheb, on negativist esimesena rõõmsalt teatamas — Aga ma ju ütlesin!

Tööloom

Ka töölooma võid sa juba kaugelt ära tunda — tema töölaual on kuhi pooleliolevaid projekte ja tegemisi. Ka tööpostile saabub ta alati teistest varem, et oma toimetamistega pihta hakata. Ühesõnaga, tööloomal on alati midagi käsil ja alati ta midagi teeb. Kas ta jookseb sülearvuti kaenlas ühelt koosolekult teisele või juhendab üht projekti teise järel. Ehkki tundub, et tööloom on tegelikult töönarkomaan, kes võib ülepingutuse tõttu haigeks jääda, tasub temast tegelikult eeskuju võtta — need töötajad on sageli edukad!

Laiskvorst

Neidki leidub igas töökohas. Laiskvorst tahab maksimaalset tulemust minimaalse pingutusega. Ta ei pea tähtaegadest kinni, lükkab projektid viimasele minutile või küsib tööülesannetega seoses sageli ajapikendust. Laiskvorsti tunneb ilmeksimatult ära juba tema hääle järgi, mis puhkenurgast kaugele kostab.