Siin on välja toodud 10 humoorikat küsimust, mida veterinaarid maailma eri nurkades kuulevad:

Kas te saate palun mu koera steriliseerimise asemel hoopiski kastreerida, see tuleb palju odavam?

Loomaarstid kuulevad seda küsimust palju tihedamini, kui sa arvatagi oskad. Võib ju eeldada, et koeraomanikud teevad emasel ja isasel koeral vahet, aga keerulised sõnad nagu steriliseerima ja kastreerima kipuvad paljudel siiski sassi minema.

Miks minu isasel koeral nibud on?

Seda küsivad sageli meessoost kliendid. Mõistmine, et kõigil imetajatel on nibud, võib osutuda kohati ebamugavaks. Eriti humoorikaks ja ebamugavaks muutub see siis, kui veterinaar peab taaskord seletama, et ka meessoost koeraomanikel endal on nibud olemas.

Kui minu koer ära kastreeritakse, kas temast saab siis tüdruk?

Hämmastav hulk inimesi arvab endiselt, et kui isane koer ära kastreerida, siis saab temast imekombel tüdruk ja operatsiooni käigus eemaldatakse koeralt peenis. Nii see siiski ei ole.

Kutsikad on rinnapiimast juba võõrdunud, aga koera nibud on endiselt paistes, kas me peaksime selle ise käsitsi välja lüpsma?

Kindlasti mitte! Neid tuleks küll jälgida ja vajadusel arstile näidata, kuid mitte vägisi lüpsta. See võib viia väga valuliku rinnapõletikuni. Ka inimestel ei taandu piim koheselt peale lapse rinnapiimast võõrutamist.

Mu koerad on tagaaias üksteise küljes kinni, mis toimub!?

Need paanilised telefonikõned on üldiselt ebamugavad nii veterinaarile kui ka kliendile, kes õpib ilmselt selleks hetkeks juba liiga hilja, mida taoline olukord tähendab ja varsti ongi soovimatuid kutsikaid oodata. Selliste olukordade vältimiseks on oluline, kas koerad kastreerida/steriliseerida või jälgida väga tähelepanelikult jooksuaegasid ning isaste ja emaste käitumist.

Kas koertel on ka menopaus?

Kliendid, kes seda küsimust küsivad, näevad sageli järsku muutust oma eakama emase koera käitumises ja olekus. See tujukus ja ettearvamatu reageering võib olla põhjustatud hormoonidest või seotud mingi tervisehädaga, kuid sellisel kujul nagu inimestel, emastel koertel menopausi ei ole.

Mulle tundub, et nüüd on jälle minu isasel koeral jooksuaeg käes, ta pidevalt tahab aiast minema joosta, mida ma tegema pean?

Isastel koertel ei ole jooksuaega. Jooksuaeg on vaid emastel koertel ja see on rahvapärane nimetus emaste koerte ja kasside innatsükli nendeks perioodideks, mil looma organism valmistub tiinestuma. Isased võivad aiast minema joosta, sest naabruses hakkas mõnel emasel jooksuaeg.

Minu koeral on song, mida ma tegema pean?

Selles küsimuses ei ole otseselt midagi imelikku, kuid on tulnud ette juhtumeid, kus "emase" kutsika song osutub hoopis isase koera sugutunnusteks.

Allikas: BarkPost