Jäär

Jäärad võtavad harva aja maha. Alati on neil midagi käsil ja tegemisi-toimetamisi jagub kuhjaga. Jäärad on entusiastlikud edasirühkijad, kelle elu on elamusterikas ja mitmekülgne. Aktiivsele Jäärale sobib lemmikloomaks koer, sest ainult koer jaksab pidevalt tormleva ja elamusi otsiva Jääraga sammu pidada. Näiteks labrador on alati nõus Jäära seiklusrohketele retkedel kaasa lööma. Ta on ka piisavalt rõõmsameelne ja sõbralik, et Jäära veidrad avantüürid välja kannatada.

Loomult põikpäine, usaldusväärne ja igati töökas Sõnn kipub vahel vajalikke toimetusi edasi lükkama. Seda eriti juhul, kui tehtav ei tõota motiveerivat tasu. Kui Sõnn aga midagi hingega teeb, võtab ta seda rahulikult, ei närvitse ega kiirusta end liigselt takka. Sõnnile, kes laseb rahulikult elul voolata, sobib seltsiliseks kass. Näiteks üks pontsakas šoti lontkõrvaline kass on nõus meeleldi päevatööst väsinud Sõnniga diivanit jagama ja Sõnni rahulikku elurütmi sobituma.

Kaksikud lausa naudivad intellektuaalsed vestlusi ja ülesandeid, kus tuleb veidi pead murda ja nuputada. Kaksikud on alati põnevuse ja uute elamuste otsingul. Intelligentsetele Kaksikutele sobib muidugi ka intelligentne kaaslane. Ilus ja nutikas papagoi toob Kaksikutele rõõmu ja silmailu ning lisaks saab talle uusi sõnu õpetada, mis on teadmistest tulvil ja põnevil Kaksikutele vääriline väljakutse. Kui Kaksikud on veendunud, et ta oma lemmikust papagoiga vabalt hakkama saab, võib järgmisena vaadata väljakutseid pakkuvama looma poole, keda taltsutada — näiteks pesukaru.

Vähk naudib lihtsaid asju, näiteks oma lähedastega kodus olemist või huvitava raamatu lugemist. Tundlikule, emotsionaalsele ja lähedasi suhteid hindavale Vähile sobib lihtne loomake, kelle elu sõltub otseselt talle jagatavast hoolitsusest, mida Vähil jagub küllaga. Vähile meeldib tähelepanu jagada ja pisike hamster on alati valmis seda vastu võtma.

Kirglik lõvi tahab alati olla tähelepanu keskpunktis ning neid lausa tõmbab ilusate ja kalliste asjade poole. Lõvi hinnalise maitsega sobiks väga hästi majesteetlik hobune, kelle kuninglik ja väärikas samm juhtimishimulise Lõvi silmadesse sära toob. Kuna hobune maksab palju ja linnas teda pidada ei saa, siis lepib Lõvi meelsasti ka väiksema variandiga endast — kuningliku lakaga suurekasvulise kodukassiga.

Praktilise meelega Neitsi ei talu mõttetut segadust, mida tal koristada tuleb. Seetõttu ei sobile Neitsile loomad, kes mustust tekitavad ja kelle järel tuleb harja ja kühvliga käia. Neitsile meeldiks küll tore seltsiline, aga mitte tema enda mugavuse arvelt. Seetõttu sobivad Neitsile kalad — nad ei pudista toitu, ei tee käpajälgi ja ei nõua igapäevast hoolitsemist.

Kaaludel on hästi arenenud ilumeel. Nad panevad ilusatele detailidele rõhku nii oma välimuses kui ka end ümbritsevas. Ilu armastavatele Kaaludele sobib loomulikult lemmik, kellele peale vaadates silm lausa puhkab. Diivanil pikutav ja kuninglikult käppi sirutav valge pärsia kass või kuninglik vene sinine kass on parim valik.

Selle tähemärgi esindajad armastavad eksootilist, müstilist ja kõike, mis on tavapärasest erinev. Skorpionid võivad olla kohati veidi enesekesksed ja nad ei saa hästi hakkama lemmikuga, kes vajab palju tähelepanu. Pealtnäha rahuliku kesta all pulbitseb Skorpioni kirglik isiksus. Müstilise auraga madu, kes ei nõua liigselt tähelepanu, sobib Skorpioni kodusesse terraariumisse ideaalselt.

Kaljukitsed ei ole väga suured loomasõbrad. Mitte, nad otseselt loomi ei armastaks, vaid Kaljukitse elustiil ei võimalda sageli lemmikut võtta. Kaljukitsedele meeldib palju reisida ning ringi liikuda ning sageli see ongi nende elustiil. Kui Kaljukits siiski soovib lemmikut võtta, võiks ta vaadata looma poole, kes ei nõua palju hoolt ega tegelemist. Tasakaalukas, omas rütmis elav kilpkonn ei sega Kaljukitse suurejoonelisi plaane. Kui kilpkonn ei meeldi, võib võtta hoopis kalad.

Amburid on suured töörügajad, kes võivad töötamisele kulutada isegi lisatunde, et ihaldatud tulemusteni jõuda. Samas on ambur vaba ja hooliv hing, kellel on vajadus kedagi oma ülevoolava armastusega üle külvata. Tuhkur on vilgas ja rõõmsameelne tegelane, kes tööd rügavale amburile energiat annab.

Kahe jalaga maa peal olemine ei ole pisut ektsentriliste Veevalajate kõige tugevam külg. Reserveeritud hoiakuga Veevalajad ei ole pealtnäha ülisuured loomasõbrad, sest nad lihtsalt ei hullu naljakaid ja veidi totakaid loomapilte nähes. Kuigi looma võtmine võib Veevalajale tunduda kui elu muutev otsus ja ülisuur vastutus, on ta nõus loomavõtu idee põhjalikumal seedimisel üles soojenema. Sisimas heasüdamlikule Veevalajale pakuks rõõmu säutsuv linnupaar, sest Veevalaja on hingelt siiski soe romantik ja armsate lindude seltskond teeb talle heameelt.

Unistavatele Kaladele neile meeldib romantika ning olla hoitud ja kallistatud. Kalade tähemärgi esindajad vajavad palju armastust ja tähelepanu, kuid annavad seda samapalju ka vastu. Küülik on lemmikloom, kellega Kalad saavad suhelda ja hellust pakkuda nii palju, kui hing ihaldab. Pisikest küülikut saab paitada ja kallistada ning sellest täiesti piisab, et Kaladest omanik oma lemmikust ülepeakaela vaimustusse satuks.