Tervel on 14-aastane pruun labrador, kes on pime ning osaliselt ka kurt. Kuna Tervel ei näinud, kuhu ta läheb, kippus end alailma ära lööma ning veetiski seetõttu suure osa oma päevadest lihtsalt korvis pikutades. Nii tumedad ja üksluised olidki Terveli päevad kuni tema perenaine võttis koju endise kodutu kassi, kes sai nimeks Pudditat. Pudditat on harudlane kass selle poolest, et ta ei salli teisi kasse silmaotsaski ning kipub neid kiusama.

Kui koerad on kasside vaenlaste nimekirjas peaagu alati esimesel kohal, siis Pudditat leidis Tervelis koheselt hea sõbra ning eelistab teda teistele kassidele iga kell. "See oli armastus esimesest silmapilgust," muidab perenaine Anne. "Küllap Pudditat sai aru, et Tervel on pime ning leidis temaga kohe kontakti."

Nüüd veedavad Pudditat ja Tervel aega koos diivanil pikutades ning Pudditatist on saanud Terveli juhtkass, sest ta sai aru, et Tervelil on tema abi vaja. Nüüd, kui Pudditat on Terveli läheduses, on viimane palju enesekindlam. Tervel loodab kassi peale ning koos käivad nad isegi jalutuskäikudel. Pudditat kõnnib enesekindlalt saba püsti ees ning Tervel järgneb talle kuulekalt.