Jäär

Jonnakad ja isepäised Jäärad on entusiastlikud ja lähevad kiiresti uutest asjadest põnevile. Jäär ei kannata aeglust ja uimasust, mistõttu kassidest sobiks aktiivsele Jäärale selline, kes diivanil õndsalt käppi sirutades poole kõrvaga ka Jäära lugudele ka kaasa elab ning poetab aeg-ajalt sekka mõne näu. Siiamid on suhtlusaltid tahavad oma pererahva elust aktiivselt osa saada.

Sõnn

Rahulikku Sõnni võiks võrrelda suure meevargil oleva karuga, keda mesilastaru ümber tiirutav sumisejate parv ei häiri niikaua kuni pole mõmmit kambakesi tagumikku nõelanud. Sõnni pole kerge endast välja viia, aga kui see juhtub, siis tuleb hoida piip ja prillid. Kui pealtnäha võib jääda Sõnnist mulje, et tegemist on uimase tegelasega, kes rahulikult sarvedega teed tehes läbi elu kulgeb, olete poolega petta saanud. Neil on tegelikult ka tundlik pool ning Sõnn oskab enda ümber ilu hinnata. Selleks, et Sõnnil kedagi pidevalt imetleda oleks, sobiks tema koju üks kohevakarvaline Ragdoll tõugu kiisu.

Kaksikud

Intelligentsetele ja püsimatutele Kaksikutele ei meeldi tavalised ja igavad asjad. Seetõttu võiks Kaksikute lemmik olla samuti eriline ja omanäoline. Näiteks kass, kellel on üks silm sinine ja teine kollane. Või kass, kelle üks näopool on must ja teine pruun.

Vähk

Pere- ja kodulembene Vähk hindab lojaalsust ja kodusoojust. Kodu on paik, kus aeg-ajalt oma tugeva iseloomu tõttu konfliktidesse sattuv Vähk saab ennast vaimselt laadida ning turvaliselt tunda. Vähk hindab kaaslast, kes on sama lojaalne kui ta ise ning hiiglaslik main coon tõgu kass on täpselt selline kodutiiger, keda ülemuse, kolleegide või alluvate poolt energiast tühjaks pumbatud Vähk enda kõrvale vajab.

Lõvi

Lõvi tähemärgi esindaja võib ära tunda uhkelt sätitud soengu järgi, mis pole kunagi kunagi ludus ega kammimata, sest korralik lakk on Lõvi uhkus. Uhkele Lõvile meeldib olla tähelepanu keskpunktis ja ta naudib toredust ja hiilgust. Lõvile sobib kass, kes on nagu ta ise - väljast tugev ja jõuline, aga sisemiselt pehme ja nurruv kodukiisu. Ühesõnaga, selline sõbralikumat sorti tiiger. Tavaline kodutriibik või mustade täppidega nurruja hoiab Lõvi tuju üleval ja tuletab meelde tema sisemist kiskjat.

Neitsi

Puhtusearmastajast Neitsil on alati dilemma: ta tahaks endale küll armast lemmiklooma, aga looma järelt karvade ja toidupudi koristamine on tüütu vaev. Neitsi terava pilgu alla jäävad pisemadki udukarvad diivanil ja riietel. Sfinks on päris karvutu ning seetõttu pole vaja Neitsil muretseda, et peale kassi paitamist peab niiske koristuslapiga toimetama hakkama.

Kaalud

Kaalud vaagivad oma otsuseid pikalt ja põhjalikult. Tõsiste ostuste tegemine võib võtta päevi ja isegi kuid. Vahel on vaja Kaalude tähtkuju esindajat selle tõsise töö tegemisel tagant torkida, sest kui seda mitte teha, võib tal otsustamine võtta aega terve igaviku. Kaaludele sobib mustvalge kass, kellel on rinnal uhke valge manisk. Sest peale selle, et Kaalud langetavad otsuseid põhjalikult, hindavad nad ka ilu. Kaaludele meeldib elegantne, sotsiaalne ja intelligentne seltsiline ning valge maniskiga musta värvi iludused seda kahtlemata ka on.

Skorpion

Skorpioni tähtemärgi all sündinut pole arukas põhjuseta välja vihastada, sest tulemuseks on Skorpioni raevupurse, mis võib olla küllaltki ootamatu ja salakaval. Heade taktikutena oskavad nad oma kättemaksu ajastada ja ründavad pahaaimamatut ohvrit kõige ootamatumal hetkel. Kui sellised üllatused välja arvata, on selle tähemärgi esindajad lõbusad ja ajavad kirglikult omi asju. Tema kass peaks olema kindlasti kuninglik ja silmale ilus vaadata. Vene sinine kass on graatsiline ja ilusa siidise karvaga, mille paitamine vihaseks aetud Skorpioni ilusti maha rahustab.

Ambur

Amburid on kangelaslikud tegelased, kelle meeldib ringi rännata ja tutvuda uute inimestega. Tema kaaslane peaks olema sama sõltumatu ja sama tore ja seltskondlik nagu ta ise. Kollase karvkattega miisud, keda ka punaste kassidena teatakse, on tuntud oma sõbraliku iseloomu ja sõltumatuse poolest. Rännuhimuline Ambur võib rahulikult oma punase kassi paariks päevaks sõbra hoolde jätta.

Kaljukits

Tugeva tahtejõuga Kaljukits hoiab jalad kindlalt maas, suhtub ellu realistlikult ning rühib järjekindlalt oma eesmärkide poole. Eelarvamused ja müstika tema praktilise meelega ei sobi. Kui musta värvi kasse kiputakse sageli nõidusega seostama, siis Kaljukitse tähemärgi all sündinu jaoks on musta värvi kass tore sõber, kellega koos saab rahulikult elu üle mõtiskledes aega veeta.

Veevalaja

Sõltumatu, unistaja ja emotsionaalne Veevalaja ei talu, kui keegi pidevalt tema kannul kõnnib ja tema vabadust piirab. Neil on vaja aega ja ruumi, et inspiratsioonist tuld võtnud ideedetulva ellu viia. Pärsia kassid on küll kiinduvad, aga mitte nii tüütavalt, et Veevalaja teda välja ei kannataks.

Kalad

Emotsionaalsed, usaldavad ja loomingulised - need on kolm Kalade tähtkujus sündinute kohta käivat omadussõna. Unistajatena on neil vaja kedagi, kes neile reaalsust aeg-ajalt meelde tuletaks. Kolmevärvilised kassid on temperamentsed ja ettearvamatud. Ühel hetkel võib istuda ta sinu süles ja rahulikult nurru lüüa, teisel hetkel lööb ta aga oma konksjad küüned paitaja kätte, sest tal lihtsalt tuli selline tahtmine. Kolmevärviliste kiisudega ei ole kunagi igav ning seda Kalad vajavadki.