Enam kui 55 nimetatud tõu seast osutusid kõige populaarsemaks corgid. Corgide kannul olid prantsuse buldog, saksa lambakoer ja taksikoerad. Ei tule ilmselt üllatusena, et üheks südamelähedaseks tõuks osutus ka kuldne retriiver, kes on kuldne nii seest kui ka väljast. Kuldne retriiver ja labradori retriiver - mõlemad tõud on eestlastele meeltmööda.

Corgid

Corgid on väga energilised koerad, kes vajavad palju liikumist ja tegelemist. Nende koerte energilisus, lustlik ja rõõmus meel ning visa hing võluvad paljusid. Just oma nutikuse ja särasilmsusega on nad eestlaste südamed võitnud. Nad on usaldusväärsed ja valvsad sőbrad. Kasvult väikesed, sobivad nad hästi ka korterikoeraks. Sellest hoolimata tuleks aga arvestada, et corgi on väga aktiivne koerake. Ta ei lase oma peremehel laisaks muutuda ning diivanikoeraks ta ei sobi. Corgi on õpihimuline ja võtab meelsasti osa ka kõigist pere harrastustest. Ta on küll väikest kasvu, kuid hingelt on ta suur koer.

Welsh corgi cardigani kohta loe lähemalt SIIT. Welsh corgi pembroke kohta loe lähemalt SIIT.


Prantsuse buldogi lõbus välimus ja kange iseloom on eestlastele teada, sest tuleb välja, et just see pisikene ja krapsakas sell on meie lugejate seas populaarsuselt teisel kohal. Mänguhimuline ja lustlik prantsuse buldog on tegelikult aretatud hoopis Inglismaal inglise buldogi miniatuurse variandina. 1860. aastal viisid prantslased tõu oma kodumaale ja ristasid sealse prantsuse terjeriga. Nii sündis prantsuse buldog, kes tekitas Inglismaal palju kära, sest algselt oli ju tegemist inglise tõuga. Oma iseloomult on prantsuse buldog paras veiderdaja. Ta vajab väga seltskonda ja naudib tähelepanu. Ka prantsuse buldog sobib korterikoeraks, kuid diivanil lesija ta ei ole.

Prantsuse buldogiga seotud müütide kohta loe lähemalt SIIT.


Saksa lambakoer on populaarsuselt kolmandal kohal. Koer nagu koer ikka - seda tõugu tunnevad needki, kes end koerainimeseks ei pea. Saksa lambakoer on laialdaselt tuntud tõug. Kuna teda kasutatakse nii valve-, kaitse-, teenistus- ja karjakoerana kui ka toreda seltsilisena, siis oodatakse sellelt tõult üsna palju. Üks hea saksa lambakoer võiks olla parajalt temperamente, kuid samas tasakaalukas ja enesekindel. Kindlasti peab ta olema julge ja vastupidav. Paljude jaoks on saksa lambakoer kui truu ja ustav sõber, kes valvab ja vajadusel ka kaitseb, kuid teises olukorras oskab olla ka leebe seltsiline. Sakslane on nutikas, koostööaldis ja õpihimuline koer.

Saksa lambakoera kohta loe lähemalt SIIT.


Saksamaalt pärit taks on populaarsuselt neljas. Ei ole vahet, kas tegu on lühikarvalise, pikakarvalise või hoopis karmikarvalise taksiga - kõik need tüübid meeldivad inimestele. Lisaks kolmele erinevale karvatüübile on olemas ka kolm erinevat suurust: taks, kääbus- ja küülikutaks, nii et igaüks leiab endale oma. Taks on sőbraliku iseloomuga ja kirglik koer. Kuna tegemist on sitke ja vastupidava jahikoeraga, vajab ka tema liikumist ja tegelemist. Takse kasutatakse jahiks nii maa peal kui ka maa all, neil on suurepärane haistmine.

Taksikoera kohta loe lähemalt SIIT.


Ka kuldne retriiver on koeratõug, mis on paljudele tuttav. Oma lepliku ja sõbraliku iseloomu tõttu peetakse teda suurepäraseks perekoeraks. Ta on heatahtlik koer, kes soovib üle kõige oma peremehele meele järele olla ja uusi asju õppida. Ta vajab seltskonda ning sätib end tihti ka pererahva külje alla magama. Kuldne retriiver ei sobi üksinda aias elama, selle asemel tahab ta olla kaasatud kõikvõimalikesse pereüritustesse ja olla pidevalt tähelepanu keskpunktis. Ta on tulihingeline seltsikoer. Kuldsetel, nagu retriiveritel üldse, on enamasti suur söögiisu. Nad on valmis sööma ükskõik mida ja ükskõik mis olekus, hoolimata sellest kas kõht on parasjagu tühi või mitte.

Kuldse retriiveri kohta loe lähemalt SIIT.