Kodusid, kus on mõni lemmikloom, on päris palju. Lemmikloomapidajate seas on isegi neid, kes väidavad, et armastavad oma lemmikloomi rohkem kui oma elukaaslast või lapsi.

Kui lemmikloomadel on meie elus tõesti nii niivõrd tähtis roll, et neid isegi oma lähedaste inimeste või sõpradega kõrvutame, siis tekib küsimus, et kuidas loomad meie ellu tulevad? Hea küll, elukaaslase me valime, sõbrad ka, aga mismoodi me valime oma kõrvale neljajalgset või sulist sõpra?

Lemmikloom.ee toimetusse kirjutas üks lugejatest, kes jagas oma lugu sellest, kuidas tema perre koera valiti. 

Kui ma olin veel üsna väike, 6 aastane, otsustas ema võtta koera. Ema tahtis olla kindel, et koer, kelle me võtame, oleks sõbralik ja ta tegi just selle õige leidmiseks üsna palju eeltööd. Ta luges erinevate tõugude kohta ning välistas nn rasked tõud, mis nõuavad tugevat kätt ja ranget koolitust. Tema tahtis koera, kes oleks lõbus, heatahtlik, keda saaks igale poole kaasa võtta ja kes oleks pigem tore seltsiline kui näituse- või sportkoer. 

Peale põhjalikke kaalumisi otsutas ema, et meie uue pereliikmeks saab kolli tõu väärikas esindaja. Saanud ühe müüjaga kokkuleppele, läksime emaga kutsikaid vaatama. Ema lasi minul otsustada, millise kutsika võtame. Korraga uudishimulike ja vänderdavate kutsikate keskel seistes tundus esialgu, et otsustamine saab päris raske olema, aga peagi märkasin, et minu poole tatsab üks pisike sell, kellel oli kindel plaan minu tennisepaelu lahti siduma hakata. Jah, temast saabki minu Foxy. Nii sai talle koheselt nimigi pandud.

Igalt poolt leiab rohkelt nõuandeid, kuidas valida lemmiklooma. On olemas tõututvustusi ja võimalus pidada nõu spetsialistidega Kindlasti pole vähetähtis ka see, mis tingimused on looma pidamiseks ja finantsilisest olukorrast, sest loomale nagu lapselegi, tuleks võimaldada ikka parimat.

Hea lugeja, anna meile teada, kuidas sinu perre tuli neljajalgne lemmik? Kas looma koju võtmise otsus nõudis põhjalikku eeltööd või valisid looma hetkel ajel? Kas otsutamisel sai määravaks looma välimus, iseloom või lihtsalt olemasolev võimalus talle head kodu pakkuda?