Kioskit külastanud kliendid on kirjeldanud seda kui üsna uskumatut vaatepilti. Kahe käpa najal leti taga külastajaid ootav koer on tõenäoliselt üks kõige entusiastlikum kassapidaja, keda poeleti taga iial kohata võib. Samuti on tal teistsugused viisakuskombed, kui meie harjunud oleme. Inimesi tervitab ta nuusutades ja võtab vastu kõik silitused ja patsutused, mis talle jagatakse. Töötaja karismast võlutuna võib lihtsasti ära unustada kohviku külastamise algpõhjuse - bataadifriikad.

Fakt, et shiba-inu on poe näoks, pole kohvikus ainus unikaalne asi. Külastajaid üllatas ka viis, kuidas pood toimib. Ken-kuni keeleoskuse, arvutamisoskuse ja sõrmede puudumise tõttu on selle juhtimine tavapärasest teistsugune. Kuna Ken-kun ei saa öelda, mil klient jätab arve tasumata ja tema omanik ei ole ka alati kohal, toimib maksmine südametunnistuse põhiselt. Kliendi kohus on maksmisel aus olla.

Kuidas koera käest toidu tellimine käib?

Menüü populaarseim toode on röstitud bataat. Otse kioski kõrval on kast, mis on täidetud värskelt röstitud ja fooliumisse mässitud kartulitega. Kliendid saavad endale ise soovitud kartulid valida ja seejärel sisestada kassapilusse 200 jeeni (vähem kui 2 dollarit). Kassa kõrval on silt, millel seisab: „Kuna ma olen koer, ei saa ma vahetusraha anda.”

Ken-kuni töötingimused on üsna hubased. Kioskis sees on küttekeha, kui peaks külmaks minema, ja väljas on soojemate suvepäevade jaoks ventilaator. Ken-kuni omanik käib teda aeg-ajalt vaatamas ja viib koera õhtuti, kui kiosk suletakse, jalutama. Klientide sõnul näib Ken-kun õnnelik olevat. Enamasti hüppab ta klientide lähenedes kohe püsti ja tahab innukalt oma abi pakkuda. Ta paneb oma esikäpad letile ja võtab vastu kõik tellimused ja patsutused, mis talle lahkesti jagatakse.

Bataadikioskit pidav koer sai populaarseks märtsikuus, kui Ken-kuni fotod Twitterist kulutulena levima läksid. Kliente vooris kioskisse igapäevaselt, kõik tahtsid teda oma silmaga näha. Selle peale tegid Ken-kun ja ta omanik toidukioskis paar muudatust. Hinnad küll pisut tõusid, kuid laienes ka menüü. Ken-kun ei müü üksnes röstitud maguskartulit, vaid ka röstitud maisi ja T-särke, millele on trükitud kuulsa kioskikoera Ken-kuni pilt ja kioski nimi.

Haruldast kioskit võib igaüks külastada, kuid selle üles leidmine ei ole lihtne. See asub keset vaikset elurajooni, kuhu saab kõige paremini ligi autoga. Selle saab parkida lähedalasuvale tänavale. Kui pole kavas autot rentida, on ka ühistranspordi võimalus olemas.

Ken-kuni ja ta röstitud maguskartuli leiab aadressillt 1-chome-15-11 Kiyota 2 Jo Kiyota-ku, Sapporo, Hokkaido. Tema kiosk on avatud kella 11–15 nädalavahetustel ja pühade ajal.

Allikas: lonelyplanet.com