Koeraga jalutades on teiste koeraomanikuga tutvuse loomine turvalisem kui tutvumine võhivõõraga näiteks baaris või ööklubis. Esiteks sa juba tead, et see teine inimene, kes oma koeraga jalutamas käib, armastab loomi nagu sinagi. Pealegi saavad loomaarmastajad saavad omavahel kiiresti jutule, sest neil on juba ühine teema, millest vestelda — loomulikult oma lemmikutest.

Ka psühholoogid on teinud tähelepanekuid, et inimesed, kellel on lemmikloom, on suhtlusaltimad, sest oma loomaga tuleb neil nagunii suhelda. Veelgi enam, oma kutsuga jalutuskäiku tehes oled sa ka pingevabam ja teistele inimestele tundub, et sinuga on kerge vestlust alustada.

Üheks kohaks, kus loomaomanikud omavahel tutvuda saavad, on näiteks mõni kodulähedane park, kus tavatsetakse oma lemmikutega igapäevaselt jalutamas käia. Jalutades oma kutsuga, saad samal ajal jälgida teisi loomaomanikke ja kuulata, kuidas nemad oma loomaga suhtlevad. Kui oled oma salajast sümpaatiat varemgi koeraga jalutamas näinud, võid ligi astuda ja lihtsalt kiita tema koera ja küsida mõne asjassepuutuva küsimuse.

Loomaomanikud võivad omavahel kergesti jutule saada ka loomaarsti juures. Isegi terved loomad peavad loomaarsti juures korralises kontrollis käima ja oodates kannatlikult oma järjekorda, kuni sinu koer sisse kutsutakse, saab teiste loomaomanikega juttu alustada. Näiteks saab alustada vestlust küsimusega, mis haigus looma vaevab ning jagada kogemusi ja nõuandeid.

Loomaomanike lemmikpaigad on ka välikohvikud, kuhu saab oma neljajalgse sõbra kaasa võtta. Alati on võimalus, et mõni loomasõbrast võõras võib ligi astuda ja juttu alustada.

Hea lugeja, kas sina oled üks nendest loomaomanikest, kes on koera abil mõne uue tutvuse leidnud? Jaga oma kogemusi ka meiega.