1. Miks kass pidevalt voodis kiskjalikke hüppeid teeb ja teki all saaki (jalad) näeb?

Kassidele meeldivad voodid, sest seal on pehme. Kassid on loomu poolest kiskjad ja nad satuvad põnevile, kui näevad mõnda liikuvad objekti, olgu need kasvõi peremehe jalad. Kui sinu kassile meeldib jalgu püüda, siis täiesti võimalik, et ta annab märku, et on mänguaeg ja ta tahab sind niimoodi endaga mängima meelitada.

2. Miks kass mind lakub?

Põhjuseid, miks kassid inimesi lakkuma kipuvad, võib olla mitmeid. Põhiliselt väljendavad kassid niimoodi kiindumust inimese vastu, kelle nad on oma lemmikuna välja valinud. Keeletõmme üle nahapinna tähendab kassikeeles "ma armastan sind". Teine võimalus on, et sinu nahk lõhnab meeldivalt mõne toidupala järgi.

3. Miks kass mind segama kipub iga kord, kui ma telefoniga räägin?

Loomulikult arvab kass, et sa räägid temaga. Ja kuna sa juba oled nii kena ja temaga räägid, arvab ta, et ongi õige aeg paitusi ja silitusi nõuda. Nii ta hõõrubki ennast kas vastu sinu jalgu või mõni jutukam loom sekkub vestlusesse valju näugumisega. Kui sul on üks käsi vaba, saad telefonikõne ajal oma vurrulise sõbra pead silitada ja kiisu ongi rahul ja õnnelik.

4. Miks kass süles istudes käppadega sõtkub?

Sellele on lihne seletus. Sul on kass, kes sind väga armastab. Sõtkumine on kassipojal instinktiivne liigutus, et emapiima kätte saada. Kuid paljudel kassid jätkavad sõtkumist ka täiskasvanuna. Sõtkuv ja nurruv kass annab märku, et ta on olukorraga väga rahul ja ta naudib sinu seltskonda.

5. Miks minu kassile meeldib karbis istuda või robottolmuimejaga sõita?

Karbid pakuvad kassile stressileevendust. Sinagi ju tahad vahel veidi omaette mõtiskleda, samamoodi ka kass. Robottolmuimeja pakub kassile toredat meelelahutust ja küll ta ise tunneb, millal tal sõiduisu täis saab.

Allikas: cats-paradise.net