Portaal Barkpost on välja toonud punktid, mis näitavad, et koer on sinuga väga rahul ja ta ei oska paremat peremeest tahtagi.

Ta toetub sinule. Jah, täpselt samamoodi nagu sina tead, et ta on valmis sind ohu korral kaitsma, tunneb sama ka koer. Ta teab, et saab sinu peale kindel olla ja vajadusel sa astud tema eest välja. Ta on sinuga hea ja turvaline olla.

Ta väljendab empaatiavõimet. Oled ehk olnud närviline, pingelises stressiolukorras või koguni haige ja koer on tulnud niutsudes sind lohutama? Koerad on väga sotsiaalsed ja nende instinkt on hoolitseda oma karja eest - ja sina, kui peremees, oledki tema karja liige, keda ta lohutada tahab. Uuringud on näidanud, et koerad on oma empaatiavõime poolest võrreldavad väikeste lastega. Teadlased viisid läbi katse, kus koera omanik ja võõras isik pandi teineteise lähedusse istuma ning paluti mõlemal kas rääkida või teeselda nuttu. Testis osalenud koerad näitasid üles empaatiavõimet olenemeta sellest, kas tegemist oli tema peremehe või võõra isikuga. Koerad suudavad tunnetada pinget ja emotsiooni ning kui ta tahab sind lohutama tulla, siis lase tal seda teha.

Ta vaatab sulle silma. Kui koer sulle silma vaatab, tähendab see, et oled talle lähedane. Sel ajal, kui ta sulle silma puurib, sinuga mängib või sind puudutab, vabastab ta keha õnnehormoon oksütotsiini, millel on kiindumussuhete tekkimisel tähtis roll.

Ta toob sulle oma lemmikmänguasjad. Kui koer toob sulle oma lemmikmänguasja, siis see ei pruugi alati tähendada, et ta mängida tahab, vaid see on märk ja sügavast kiindumusest. Ta arvab, et tema täisilastatud ja ribadeks katkutud mänguloom pakub sulle sama palju rõõmu kui talle. Ta on alati valmis oma kõige armsamaid mänguasju sinuga jagama, sest jagamine on hoolimine!

Ta järgneb sulle kõikjale. Koer ei saa tegelikult üldse aru, miks ta peab üksinda olema. Kui vaid võimalik oleks, järgneks ta sulle alati kõikjale. Vahel võib koeral tekkida isegi üksindusahistus, sest sotsiaalse olendina tahab ta alati sinu lähedal olla. Ta ju armastab sind ja ei taha sinust hetkegi eemal olla.

Ta jagab sulle koerasuudlusi. Koeraemad jagavad oma kutsikatele musisid ja lakuvad neid hoolivalt, et aidata koerahakatiste hingamist stimuleerida. Kui sinu põse või lõua külge pole just mõnda maitsvat toidutükki jäänud, mis tahab musitav koer sulle öelda, et tema meelest oled sa suurepärane!

Ta naeratab sulle. Koerad tõepoolest oskavad naeratada! Hea ja armastava peremehe koeral on naeruilme näol ja ta on meeleldi valmis sööstma oma märgi koerasuudlusi jagama.

Talle meeldib sulle peale hüpata. Jah, koerad kipuvad tõepoolest suurest rõõmust hüppama, sest kuidas sa ikka koju tulnud peremehele oma õnnetunnet väljendad. Inimestele ei pruugi see komme meeldida samapalju kui koertele, mistõttu kutsikale tuleks õpetada, kus on siiski piir.