10. Merileopard

Nad näevad imearmsad välja ja kindlasti mitte sellised, kes sulle vähimatki halba sooviks. Tegelikult on aga teada mitu juhtumit, kus hüljes on teadlast rünnanud ja olnud küllaltki agressiivne. Merileopardi üks lemmikeineid on pingviin. Kindlasti tasuks merileopardide ohtlikkust meeles pidada, kui on kavas minna hüljestega ujuma.

9. Panda

Me kõik teame, kui armsad pandad on. Nad näevad nii abitud, nunnud ja süütud välja, et nendest on saanud lausa rahu ja headuse sümbol. Vaatamata sellele võivad nad korraldada aga tõelise kaose ja olla ohtlikud, kui peaksid nende territooriumile sattuma. Kui panda tunnetab ohtu, siis ta tuleb kallale. See on nende loomuses.

8. Luik


Luiged on romantika sümbol. Me seostame luiki armastuse ja hellusega. Aga samas on inglise keeles ütlus "love hurts". Luiged võivad päriselt olla väga ohtlikud ja palju kahju teha. Kui nad tunnevad end ohustatuna, kaitsevad nad ennast.

7. Sipelgaõgija

Nad näevad küllaltki kasimatud ja ohutud välja. Samuti pole sipelgaõgijal hambaid. Kuidas saaks selline loom siis üldse inimesele ohtlik olla? Tegelikult on ohtlikud hoopis sipelgaõgija küünised, sest nendega võib ta palju kahju teha. Ta kasutab küüniseid peamiselt toidu leidmiseks, kuid see ei takista tal neid oma kaitseks kasutada.

6. Kukkurkurat


See väike loomake on tuntuks saanud ka multifilmist. Ta näeb kahjutu ja isegi armas välja. Kindlasti ei näe kukkurkurat välja selline, et tuleb sulle kohe kallale ja hammustab. Küll aga on kukkurkurat tegelikult üsna ohtlik ja teda ei tasu alahinnata.

5. Elevant


Olenemata sellest, et elevant on suurim ja tugevaim loom, siis me näeme elevante ikka kui küllaltki naiivseid ja rahulikke loomi. Inimesed on elevandile ka küllaltki kahjulikud, sest neid jahitakse ja nende osi müüakse mustal turul. Niisiis on elevandid muutunud ka inimeste suhtes agressiivsemaks ja viimastel aastatel on sagenenud juhtumid, kus inimene on saanud elevandi pärast surma.

4. Kerakala


See kala muutub surmavalt mürgiseks peale enda surma. Paljud on kuulnud tuntud Jaapani rooga Fugu. Kui see on valesti valmistatud, siis on see surmav mürkide tõttu, mida ta elamise ajal enesekaitseks kasutab.

3. Puukonn


Puukonnad näevad imeilusad välja. Küll aga on nad tegelikult väga mürgised. Ühed vähestest konnaliikidest, mis on ohtlikud. Kusjuures mürgitase on kõikuv. Mürgikonn suudab vabalt kümme inimest tappa.

2. Afaliin ehk silmikdelfiin


Afaliinid võivad tappa ilma põhjuseta. Nad ei pea tunnetama ohtu ja nendega ei pea käituma kuidagi agressiivselt. Küll aga on nad väga intelligentsed ja seetõttu ei jäta endast just ohtlikku muljet.

1. Strepsiriinsed primaadid (Nycticebus coucang)

Muidu väga armsad loomad ja näevad siirad ning heatahtlikud välja. Tegelikult on nad väga mürgised imetajad maailmas. Kui ta sind kogemata hammustab, siis on tulemus anafülaktiline šokk ehk järsku tekkinud eluohtlik allergiline reaktsioon.

Allikas: brightside.me

Jaga
Kommentaarid