Perepäev toimub 3. märtsil algusega kell 12.00 Tallinna Loomaaia Keskkonnahariduskeskuses (Ehitajate tee 150). Kavas on tutvustada uue Tiigrioru plaane, lastele toimub palju põnevaid mänge ning aset leiab lõbus heategevuslik võistlus. Meeleoluka etteastega esineb ansambel Karavan.

Päeva juhivad tiiger ja jääkaru.

Lapsi rõõmustab vahva tiigrimäng. Tiigrite uue kodu valmimisse saab oma panuse anda osaledes martsipanist tiigrikujude värvimises, tiigrimaskide meisterdamises või tiigri näomaalingutega.

Perepäeval on avatud ka Mati Kaalu infopunkt, kus saab vastuse kõigile tiigri-teemalistele küsimustele.

Kõigile tiigrikostüümis külastajatele on loomaaia pilet sel päeval soodsam. Mine ja vaata oma silmaga, kuidas loomaaia amuuri tiigril sellise külmaga läheb. Talvel muutub tiigri kasukas tihedamaks ja karvapikkus küündib üle 10 cm. Väidetavalt on talvekarvas loom sageli tokerja väljanägemisega. Vöödid amuuri tiigri tagumikul, sabatüvikul ja vahel ka külgedel on pruunikamad kui teistel tiigri alamliikidel. Vöödimuster on igal loomal ainulaadne – see võimaldab isendeid eristada, kirjutab Tallinna loomaaed oma koduleheküljel.

Perepäeva kava:
12.00 – Perepäeva avamine; Tiigrioru plaanide tutvustus
12.30 – Heategevusliku müügivõistluse väljakuulutamine
12.35 – Ansambel Karavan
12.50 – Rongkäik keskkonnahariduskeskusest Tiigriorgu
13.15 – Tiigriskulptuuri avamine ja Tiit Marani ekskursioon tulevases Tiigriorus
13.30-14.00 - Loomaaia töötajad räägivad amuuri leopardi ja -tiigri puuride juures neist aukartustäratavatest kaslastest

Paksunahaliste maja vastas on avatud Tiigrikohvik, kus müüakse sooja teed-kohvi ning avatud on ka annetuskast.