Koera käitumist uurides on selgunud, et koerte kehakeel inimestega suheldes erineb tunduvalt sellest, kuidas nad suhtlevad oma liigikaalastega. Inimestega käituvad nad ühtemoodi ja koertega teistmoodi, mistõttu võib järeldada, et koerad on teadlikud sellest, et inimene erineb neist endist. Kassid seevastu aga kohtlevad inimesi nii, nagu nad kohtlevad ka teisi kasse.

Tuleb välja, et kass näeb teie suhet hoopis omapärase nurga alt. "Su kass arvab, et sa oled hiiglaslik ja sõbralik kass," kirjutab bioloog Dr. John Bradshaw oma uues raamatus “Cat Sense”. Bradshaw, kes on uurinud kodustatud loomade käitumist juba üle kolmekümne aasta, tõdeb, et kassid ei ole aretatud täitmaks mingit kindlat funktsiooni. Kui koer on aretatud inimest abistama, siis kass on lihtsalt armas perelemmik. Kassi suhet inimesega juhib suuremal määral loomulik instinkt kui õpitud käitumine.

John Bradshaw selgitas, et ilmselgelt saavad kassid küll aru, et inimene on neist küll mitu korda suurem, kuid olenemata sellest, ei ole kassid oma käitumisharjumusi meiega suhtlemise nimel kuidagi vastavalt kohandanud. Nad kasutavad samu kehakeele signaale nii liigikaaslastega kui ka inimestega suheldes.

Kass ei arva, et oled tema bioloogiline ema, kuid olenemata sellest, näitab ta sinu suhtes üles austust ja hoolt, mis on sarnane sellele, kuidas ta oma ema kohtleb. Tegelikult kohtleb kass omanikke nii, nagu tegemist oleks mõne väga erilise ja väljavalitud kassiga.

Kass kohtleb meid sarnaselt oma liigikaaslastele, mistõttu arvab kass, et tegelikult oled ka sina seletamatult suur loom, kes temaga mingil põhjusel eluaset jagab ja süüa annab. Siiski jagub seda hellust ja hoolt ainult sinule, sest teadlaste sõnul on kassid võõraste inimeste läheduses palju reserveeritumad. Sellist õrnust ja hoolt jagavad nad vaid oma perekonnaga.

Allikas: cuteness.com