Näiteks 2007. aastal oli Elizabeth II-l viis corgi koera: Monty, Emma, Linnet, Willow ja Holly. Monty kuulus kuninganna emale ja suri 2012. aasta septembrikuus. Kuninganna Elizabeth II otsustas 2015. aastal, et rohkem corgisid ta enam ei võta, sest ta ei ta soovi, et peale tema surma jääksid temast koerad maha. Kuninganna viimane corgi, kes kandis nime Willow, suri 2018. aasta aprillis. Kõik kuninganna corgid maetakse austusega Balmorali lossi valdustesse.

Ajaloost

Kuninganna Elizabeth II-le on meeldinud corgid juba väiksest saati. Eriti suures vaimustuses oli ta Bathi markii laste corgidest. 1933. aastal tõi kuningas George VI aga koju corgi, kelle nimeks sai Dookie. Kuningas George VI fotoalbumis leidub ka foto 10-aastasest Elizabethist, kes mängib Dookie’ga Balmorali lossi valdustes. Väiksena meeldis Elizabethile ja tema õele printsess Margaretile Dookie’le paljalt käelt süüa anda.

Kuninganna Elizabeth II emal oli corgi nimega Crackers, kes sündis 24. detsembril 1939 ja suri 1953. aasta novembrikuus. 1944. aastal sai Elizabeth II 18. sünnipäevaks corgi, kelle nimeks pandi Susan ja kes käis kaasas isegi kuninganna mesinädalatel, mis leidsid aset 1947. aastal. Kõik corgid, kes kuningannal on olnud, põlvnevad Susanist. Näiteks 1950. aastate alguses oli kuningannal ka corgi nimega Rozavel Sue, kelle üks vanematest oli Rozavel Lucky Strike, kes oli rahvusvaheline tšempion.

Kuninganna Elizabeth II corgidel oli eriline elu

Kõik kulges rangete reeglite järgi. Näiteks lõunasöögi said koerad vanuselises järjekorras, õhtusöök serveeriti neile aga hõbe- ja portselannõudel. Muuhulgas oli väga täpselt paigas ka toitumine, sest kõik oli kuninglikule elule kohaselt parimast parim. Täpsemalt oli igal koeral lausa oma isiklik menüü, mis oli koostatud vastavalt koera vanusele. Kogu toit serveeriti loomulikult käsitsi ja äärmise hoolitsusega. Menüüsse kuulus ka värske looma- ja jäneseliha. Hommikuks sõid kuninganna corgid spetsiaalselt koertele valmistatud küpsiseid.

Loomapsühholoog ja –terapeut Roger Mugford sõnas 2016. aastal ajakirjale Town & Country, et kuninglikele koertele antakse õhtusöögi juurde ka homöopaatilisi ja taimseid ravimeid. Mugford lisab, et õhtusöögi ajaks kogunesid corgid kuninganna Elizabeth II ümber ja kuninganna toitis neid käsitsi ükshaaval vanuselises järjekorras. Samal ajal, kui üks sõi, vaatasid teised kannatlikult pealt. Nad olid väga rahulikud ja äärmiselt hästi treenitud.

Pilt on illustreeriv.

Kuninganna corgide heast käitumisest räägib ka 2012. aastal valminud lühifilm, milles James Bondi kehastav Daniel Craig siseneb Buckinghami paleesse, et saata kuninganna Elizabeth II 2012. aasta Londoni olümpiamängude avamistseremooniale. Ühtäkki ümbritsevad Craigi kuninganna corgid.

Vahel naljatab kuninglik personal selle üle, et elavad tõenäoliselt kõige mõnusamat elu, mida saab Suurbritannias elada. Räägitakse, et sageli söövad corgid isegi paremini kui kuningliku perekonna liikmed.

Lisaks on Buckinghami palees corgidele eraldi ruum, milles on maapinnast kõrgemal olevad punutud korvid. Kui corgid veel elasid, kandis kuninganna endaga kleidi sobitamise ajal kaasas spetsiaalset magnetit, mis korjas enda külge kõik pisikesed nõelad. Nii sai ta kindel olla, et ruumis olnud corgid ei astu ühelegi nõelale kogemata peale.

Räägitakse, et ükskord läks kuninganna Elizabeth II endast täiesti välja, kui Balmorali lossis puhkusel olles selgus, et corgidele anti värske toidu pähe eelnevalt valmistatud ülessoojendatud toitu. Seetõttu sai köögipersonal korraliku peapesu.

Kuninganna Elizabeth II-le on corgi koerad meeldinud juba lapsest saati.

Mugfordi sõnul on kuninganna Elizabeth II-l väga kindlad tõekspidamised seoses koerte eest hoolitsemisega. Näiteks ei kanna ta ebasõbralikkust oma koerte suhtes. Kord tõstis USA president Lyndon B. Johnson ühe oma koertest kõrvadest üles. Kuninganna vaatas sellele aga halvustavalt. Mugford lisab, et kui kuninganna Elizabeth II hakkab rääkima oma koertest või hobustest, tuleb temas esile rahulikkus ja tasakaalukus.

Allikas: thedailybeast.com, wikipedia.org