Kertu Priiman kirjutab:

Inimesed, mis toimub. See ei ole enam normaalne! 19.05.19 sai perega sõidetud Soodla harjutusväljal. Ja see vaatepilt, mis meid tabas, on siiani šokeeriv ja õudne. Vähe sellest, et terve see väli on täis prügi, on seal juba ka midagi muud.

Metsa alt leiti põllumajandusloomade tapajäätmeid. Tapajäätmed peaks jõudma Väike-Maarja loomsete jäätmete käitlemise tehasse, kuid piltide järgi tundub nagu oleks keegi need hoopis metsa alla viinud.

Kertu Priiman sõnas, et nad märkasid jäätmeid alles siis, kui nad olid juba metsast välja liikumas. "Kõrvalistujana jälgin alati, mis metsa all toimub. Oleme juba harjunud, et seal on kohati väga palju prügi, kuid nähes seal prügi juures kellegi pead, jäime seisma. Kuna lapsed olid kaasas, siis ajasime auto veidi eemale ja abikaasa läks asja uurima," räägib Kertu, "tema näost oli kohe näha, et miski oli väga valesti". Just siis need pildid ka tehti.

"Kuidas saab keegi sellist asja teha? Ma ei tea, mis seal toimunud on, aga kolm pead vedelevad eri kohtades laiali. Seal oli kõike. Arvan, et võis olla ka loomade sisikondasid, mida varesed ilmselt juba nokkinud olid," sõnab ta. Hiljem, kui nad tagasi läksid, olid linnud juba jäätmete kallal.

Kertu teavitas vaatepildist ka keskkonnainspektsiooni ja Eestimaa Loomakaitse Liitu. "See oli õõvastav vaatepilt, hais oli jubedamast jubedam," räägib ta.