Veidi üle kahe meetri pika delfiini surnukeha leiti tänavu mai alguses Floridas asuvalt Fort Myersi rannalt. Loomale viidi lahkamine läbi eelmisel nädalal ja siis avastati tema söögitorust ligi 60-sentimeetrine plastikust voolik, millel oli küljes ka dušiotsik.

FWC teatas oma Facebooki kodulehel, et tegemist oli juba teise surnud ja plastikut seedinud delfiiniga kuu aja jooksul, kes sellest piirkonnast leiti.

"Kuigi tegu on tähelepanuväärse leiuga, on kindlasti ka palju lisafaktoreid, mida peame kaaluma enne, kui saame delfiini surma põhjuse välja kuulutada. Lahkamise käigus kogutud proovid saadetakse analüüsiks laborisse, et aidata seda põhjust kindlaks teha," teatas FWC.

Loomi uuriv organisatsioon tuletab ka meelde, et prügi maha visates või veel hullem, seda loodusesse viies võime tekitada nii loomadele kui ka kogu meie planeedile uskumatut kahju.

Samuti tuleks meeles pidada, et veeloomad ei satu peaaegu kunagi vabatahtlikult rannale. Kui neid seal märkate, tuleks sellest võimudele teada anda. Kindlasti ei tohiks veeloomi hakata ise vette tagasi lükkama või neid ilma teadmisteta abistama.