Keegi ei tea veel päris täpselt, kuhu see rahapatakas kadus, kuid tõenäoliselt pääses gorilla loomaia kontorisse sisse, varastas sealt raha ja neelas selle siis alla. See kurioosne juhtum leidis aset viimase Ramadani ajal.

Loomaaia tegevdirektor Umar Kobo kinnitas, et raha on tõepoolest kontorist kadunud ja asja uuritakse. Midagi enamat ta veel öelda ei tahtnud. „Uurimine on käimas ja ma ei taha rohkem selle kohta kommenteerida, ehkki mitmed ajakirjanikud on minu poole pöördunud. Saan ainult kinnitada, et raha on kadunud,“ sõnas tegevdirektor.

Politsei pole veel juhtumit kommenteerinud, kuigi riigi korruptsioonivastase võitluse agentuurid vastutavad inimgorillade uurimise ja nende vastutuselevõtmise eest. Umar märkis siiski, et on vahistatud 10 inimest, sealhulgas need, kes raha kadumise ajal tööl olid.

„On tõsi, et Kano loomaaias läks kaduma viie Ramadani pidustuste päeva raha,“ ütles ta ja lisas: "Praeguseks oleme arreteerinud 10 loomaaia töötajat, sealhulgas turvamehe ja need, kes töötavad rahandusosakonnas.“

See pole esimene kord, kui loomi Nigeerias raha varastamises süüdistatakse.

Eelmise aasta veebruaris väitis Benue'i osariigi ülikoolide ühise sisseastumis- ja immatrikuleerimisnõukogu büroo müügiesindaja Philomina Chieshe, et madu neelas alla 36 miljonit Nigeeria nairat (100 000 US dollarit), mis oli kiirloto müügist saadud tulu.

Samuti väitis kord endine senaator Shehu Sani, et ahvid viisid minema põhjaosariikide senaatoritele kuulnud 70 miljonit nairat (194 000 US dollarit).

Hetkel on riigi sotsiaalmeedia intsidendiga seotud naljakate meemidega üle külvatud. Orimi Iisrael, Facebooki kommentaator, ütles: „Nii et loomad on meil nüüd inimestest rikkamad.“ Üks teine Facebooki kasutaja, Yakubu Abubakar, noomis on koera, et too pole, erinevalt oma kollegidest, raha hankimiseks piisavalt nutikas.

Allikas: africanexponent.com