Suur luikede päästmisoperatsioon sai alguse kell 8.15 ja täpselt tund aega hiljem jõudis pika teekonna läbi teinud perekond viimaks ometi turvaliselt eesmärgini. Vabatahtlike abiga viidi nad ojani, mis nad lõpuks mere äärde viis.

Luigeperet nähti esimest korda täna hommikul. Kell 7.15 oli perekond Sõba bussipeatuses. Buss neid peale ei võtnud, mistõttu liikus perekond edasi. Perekonda nähti Haabersti ringil ja sealt edasi liikusid nad kaubanduskeskuse parklasse. Selleks ajaks oli ekslevale luigeperele appi jõudnud juba nii kaubanduskeskuse turvamehed kui ka metsloomaühingu vabatahtlikud ning eesmärgiks sai perekond turvaliselt mere äärde toimetada. Pika matka teinud luigeperekond jõudiski viimaks turvaliselt vee äärde.

Kust need luiged tulid? Eesti Metsloomaühing usub, et perekond alustas oma teekonda Harku järve äärest. Seega läbisid luiged Tallinna tihedas linnaliikluses vähemalt 4-5 kilomeetrit ja viibisid tipptunnil kärarikastel tänavatel päris mitu tundi. Ainuüksi Sõba bussipeatusest mereni jõudmiseks kulus neil juba kaks tundi. "Seda oli ka luikedest näha, et nad olid päris väsinud ning üks kena inimene pakkus neile isegi kausiga vett," kiidab Eesti Metsloomaühing. Miks otsustasid luiged aga järvelt merele liikuda jalgsi, enne, kui pojad lennuvõimeliseks kasvavad, seda on hetkel raske öelda, tõdeb ühing.