Tallinnas Spordi tänaval asuva maja kõrvale pargitud autos veetis pikki päevi koer, kelle kohta liidu vabatahtlikud edastasid teate ka Häirekeskusesse. Politsei vastas paraku, et nende võimuses pole midagi teha ja katkestas väidetavalt kõne. "Korraks õnnestus meil ka peremehega telefonis rääkida. Tegemist oli ainult vene keelt kõneleva meesterahvaga, kes arvas, et, kui tal on koera dokumendid korras, siis polegi midagi valesti ja rohkem rääkida ei tahtnud. Koer olevat 15-aastane ja auto ongi tema kuut," kurtis liit sotsiaalmeedias.

Olukorda sekkus Loomapäästegrupp, kellel õnnestus välja selgitada, et koera peremeheks on Pärnus elav mees, kes on tulnud pealinna oma eakaid vanemaid hooldama ega saa koera nende juurde tuppa kaasa võtta, kuna vanemate peres on kassid.

"Nii mõnedki äkilisemad loomasõbrad nõudsid, et koer koheselt ära võetaks. Ma palun enne ikka tuhat korda mõelda, sest looma kodust ja perest eraldamine on ülisuur õiguslik riive ning selleks peavad ikka väga mõjuvad põhjused olema. Kas kujutaksite ette, et lähete korraks poodi ja saabudes leiate eest katkised autoaknad ning kadunud koera? Ega vist," tõdes Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner, kelle sõnul loom oli tegelikult väga hoitud ja armastatud, kuid paratamatusest jäetud väga ebamugavasse ja peaaegu eluohtlikusse olukorda. "Igal suvel saab paar koera kuumas autos otsa. Ärge rohkem nii tehke - kui koer oleks omadega lääbakil olnud, siis oleksime lõhkunud akna ja ta välja võtnud. Te ei taha ju, et kaubiku aknad katki pekstakse?" rõhutas ta omanikule.

Seega ei jäänud grupil üle muud, kui koerale ajutist elupaika otsima asuda. Naabrite abiga leiti garaaž, kus on jahe ning kus omanik ja teda abistavad inimesed koeral silma peal hoiavad Valneri sõnul pole see küll ideaalne lahendus, kuid koer saab vähemalt autost väljas elada. "Minu süda on tema pärast rahul," märkis Valner.