USAs Manhattanville'i kolledžis viidi 263 inimese seas läbi küsitlus, et saada vastus küsimusele, kes on õnnelikumad, kas kassi- või koeraomanikud, vahendab Daily Mail.

Küsitletute seas oli inimesi vanusevahemikus 19-68. Mis siis selgus? Ehk on üllatav, aga tegelikult ei ole õnnetundega sellel suurt pistmist, kas inimesel on lemmikloom või mitte. Küll aga möönsid teadlased, et loomaomanike seas oli eluga rahulolevamaid kodanikke rohkem.

Kui otseselt koerte ja kasside juurde minna, siis selgus uuringust, et koeraomanikud olid kassiomanikest õnnelikumad. Koeraomanikud on vähem neurootilised, nad elavad rohkem väljapoole ja nende seas on rohkem vaimselt harmoonilisi isiksusi.

Tegelikult ei ole tegemist esimese omataolise uuringuga. Varasemad uuringud on näidanud, et ka koer tunneb inimesega koos õnnetunnet - tema organismis vabaneb õnnehormoon oksütotsiin, mis signaliseerib spetsiifilisi funktsioone nagu lähedustunde ning usalduse loomine. Seega võttes endale koera, saad tõelise sõbra, kes on sinuga koos alati õnnelik ja muudab ka sind õnnelikumaks!