Kui Walesis elava Alan Jamesi hea tuttav endale töökat karjakoera otsis, ei mõelnud karjakoerte kasvatamisega tegelev Alan pikalt — uus kodu otsustati anda 4-aastasele lambakarjamisel head tööd teinud Perole ning Pero sõidutatigi Walesist Põhja-Inglismaal asuvasse Cumbria maakonda uut tööd proovima, kirjutab Daily Mail.

8. aprillil sai Alan aga ootamatu telefonikõne, et uues kodus lambakarja saadetud Pero on jäljetult kadunud. Möödus 12 päeva ja Pero endised pereliikmeid said uue üllatuse osaliseks — ukse taga seisis ei keegi muu kui Pero ise. Koduigatsust põdenud karjataja oli jalge alla võtnud 386-kilomeetrise teekonna ning imekombel koju tagas jõudnud. See tähendas, et ta kõndis maha keskmiselt 32 kilomeetrit päevas.

Alan ei suutunud kuidagi aru saada, kuidas koer nii pika rännakuga iseseisvalt hakkama sai. “Lambakoerad võivad palju liikuda ja läbida pikki vahemaid, aga see kuidas ta kodutee üles leidis, on ime. Tahaksime väga lahendada mõistatust, mismoodi ta tagasi tuli. Ta ei olnud näljane ega nõrkenud — küllap sai kusagilt süüa.”

Pero endine pererahvas oli koera teost nii hämmastuses ja panid imeks tema truudust, et otsustasid ta siiski endale jätta.

Milline Pero välja näeb, saad vaadata SIIT.