Üheksa aastat tagasi tõi Nebraska mereväeveteran Robert Kugler koju parima sõbra, keda ta eales tahta võis - šokolaadipruuni labaradori kutsika.

Eelmisel aastal sai ta aga teada, et tema aeg Bellaga hakkab otsa lõppema. Bellal avastati vähk, mis oli levinud juba kopsudesse. Luuvähk oli ühe tema esijala juba 2015. aasta mais võtnud.

Ahastuses Kugler tegi viimase asja, mis tundus talle ainuõigena. Ta otsustas teha Bellale viimased kuud siin ilmas nii vahvaks, kui ta vähegi oskas, täites iga koera unistuse! Nad läksid kahekesi pikale rännakule läbi USA. Reis sai alguse novembris, Chicagos, vahendas The Dodo.

Arst prognoosis, et Bellal on jäänud elada vaid kaks kuud, kuid möödunud on juba üle aasta ja Bella liputab Robertile ikka rõõmsalt saba ja äratab teda hommikuti märja musiga.

Kahekesi on nad külastanud juba Clevelandi, Niagara Fallsi, Washingtoni ja hiljuti viis teekond neid Florida päikesepaisteni, mida nad basseinis sulistades koos nautida said.

"See on üks lähedaseimaid suhteid, mis mul eales oma elu jooksul olnud on," sõnas Kugler CNNile. "Vahet ei ole, et tegu on koeraga."

Nad matkavad,

sõidavad rattaga,

teevad lõunauinakuid,

leiavad uusi sõpru,

külastavad randu,

tutvuvad kohaliku kunstiga,

teevad enesest pilte,

ja naudivad täiel rinnal loodust.

Selles ei ole vaja kaheldagi, et Bella naudib parimat võimalikku elu tänu omanikule, kes on teda armastanud esimesest hetkest peale, kui šokolaadipruun märja ninaga kutsikas tema koju jõudis.

Robert on kindel, et isegi kui Bellal on alles jäänud vaid kolm jalga, ei peata see tema parimat sõpra naeratamast ning elu nautimast. Ta teab, et varem või hiljem peab ta silmitsi seisma faktiga, et Bellat ei ole talle igaveseks, kuid ta saab lohutust ideest, et Bella ei pea selle maailmaga üksinda hüvasti jätma, vaid Robert, tema parim sõber, on seal kõrval, kui see juhtuma peaks.

"Kui me endale looma võtame, tähendab see, et me võtame ta enda hoole alla terveks eluks nii heas kui halvas. Me oleme osa tema elust ning meie kohustus on olla ka tema kõrval elutee lõpul," avaldas Kugler oma mõtteid CNNile. "Olla tema kõrval tema elutee lõpul on parim kingitus, mida sa kellelegi eales teha saad."

Fotod: Robert Kugler, Facebook