Catalina Robledo perekond kaotas hiljuti oma kümnekuuse prantsuse buldogi kutsika Kokito. Nad olid United Airlines’i reisilennukiga Houstonist New Yorgi poole teel, kui see tragöödia juhtus. Väidetavalt oli stjuardess mitmeid kordi Catalinale korrutanud, et turvalisuse tagamiseks tuleb väikene kutsikas koos puuriga pea kohal asuvasse käsipagasi laekasse hoiule panna.

Olenemata Catalina märkustest ja kohkunud ilmest, oli stjuardess kaasreisijate sõnul korduvalt naisele peale käinud, et koer tuleb lennureisi ajaks käsipagasi laekasse asetada. Sophia sõnas, et neil oli plaan koer jalge ette istme alla panna, kuid väidetavalt oli stjuardess selle ära keelanud väites, et koerapuur takistab liikumist ja jääb ette.

Reisija June Lara kinnitas, et stjuardessi oli koera pardalolekust eelnevalt informeeritud ning olenemata inimeste murelikest küsimustest ja pilkudest kinnitas stjuardess, et koeral on pagasihoidikus turvaline olla.

Kolmetunnise lennu vältel kuulsid reisijad vahetpidamata, kuidas Kokito puuris haugub, kuid teda ei kontrollitud ega tõstetud lennureisi vältel kordagi pagasihoidikust välja. Kaasreisija Maggie Gremminger sõnas, et koer haukus umbes esimesed pool tundi. Seejärel esines õhus turbulentsi, mille peale koer järsku vaikseks jäi. Alles siis, kui lennuk maandunud oli, tegi perekond pagasiluugi lahti. Selleks hetkeks oli koer juba surnud.

Kui lennuk maandus ja Catalina puuri pagasihoidikust välja tõstis, oli juba liiga hilja. Pealnägijate sõnul oli stjuardess juhtunust šokeeritud ja segaduses. Ähmi täis olnud stjuardess sõnas, et ta ei olnud teadlik, et puuris koer oli.

Lennufirma võttis juhtunu osas täielikult vastutuse enda peale ja on perekonna ees korduvalt vabandanud. Väidetavalt on ka United Airlines'i reeglistikus kirjas, et kõik pardal olevad lemmikloomad peavad lennureisi ajal ohutuse tagamiseks jalge ees istme all olema. Just nii tahtsid ka Kokito omanikud teha. Juhtumit endiselt uuritakse.

Allikas: weloveanimals.me