"Ise ka ei usuks, kui oma silmaga seda iga nädal või kuu ei näeks," kirjutavad vabatahtlikud oma hoolealustest Facebookis. Pesaleidja hoole all olevast 450st kassist on pea pooled olnud arglikud ja igaüks neist on varem või hiljem sõbralikuks muutunud ning inimest usaldama õppinud. Üheks heaks näiteks on kass Happy, kes Pesaleidja hoole alla sattudes oli täiesti sotsialiseerimata kass. "Kolides vabatahtliku juurde, oli see pisike nunnu ikka täitsa pöörane - jooksis surmahirmus inimese eest ära, susises ning hammustas oma pisikeste valgete hammastega läbi sõrme," kirjutab MTÜ Pesaleidja.

Ei läinud palju aega mööda, mil Happy'st sai rõõmus nurrumootor, kes tuli ise inimese lähedust otsima. Vaja oli vaid tähelepanu, kannatust, paisid ja imemaitsvat kassikonservi, millest Happy ei suutnud keelduda. Aja jooksul on ta õppinud inimest usaldama ja ise keelt limpsates konservi juurde küsima. Ka pai tegemise talb ta juba ära, kuid õige varsti saab temast tõeline sülekiisu, on Pesaleidja vabatahtlikud veenunud.

3-aastane Happy on Viljandist pärit emane kass, kes peatub hetkel koos oma õega Tallinna hoiukodus. Ka tema ootab kodu ja uut võimalust. Happy on kass, kes saab teiste liigikaaslastega väga hästi läbi, mistõttu sobib ta ideaalselt ka pere teiseks või lausa kolmandaks kassiks. Ka hoiukodus, kus ta praegu elab, jagab Happy tuba kolme teise kiisuga.

Happy kohta leiad rohkem infot SIIT.